Vložil Čmuchal (bez ověření), 26. Listopad 2019 - 1:37

„…Každé vydané vyúčtování je považováno za řádné. …“

Ano. Naším správcem, naším zástupcem SVJ a přitakávači a podporovači „klidu v domě“. Ano těmi všemi, je „…Každé vydané vyúčtování je považováno za řádné. …“.


„…Vyúčtování je řádné neobsahuje-li chybu… to ovšem nelze dokázat, a proto nemůžeme ani reklamovat …“

Je na každém rozumem a školním vzděláním zasaženém členovi SVJ (příjemci služeb), zda se bude chovat jako Osoba svéprávná, používající rozum v souladu §4/1 NOZ, která si přečetla alespoň prvních 14 §§ ze zák. 67/2013 a třeba i důvodovou zprávu k zák..

Je na každém příjemci aby se rozhodnul, zda chce být ofikaná blbá ofce, nebo je sama za sebe přesvědčena, že „Vyúčtování není řádné a případně obsahuje chyby“.

Právo zde není pro každého trotla, který neumí počítat do pěti.

Samozřejmě je hloupost příjemce, pokud se chce montovat do procesu „prokázání řádnosti“ nebo se do této role nechá natlačit, protože není to příjemce ale poskytovatel, který musí dokázat, že vyúčtování je řádné a splatné.

Příjemce je ten, který si má nechat předložit veškeré podklady (§8/1) aby svým (i chabým) rozumem případné vady vyúčtování odlišil a aby nebyly pod jeho rozlišovací schopnost. Příjemci musí poskytovatel dle §8/1 doložit veškeré podklady a také POSTUPY, které byly k rozúčtování nákladů potřeba. Že to někteří příjemci takto neuplatňují, je jejich neználkovská chyba.

Nikoho ale nepřesvědčuji neřídit se poraženeckými frázemi pana „AsiTak“. Já tedy v jeho negacích nevidím žádný pozitivní postup, jak získat řádné vyúčtování nákladů na služby, ale pokud ho tam vidíte lépe než u mne, tedy chutě do díla… :)


„…To ovšem musíme dokladovat a pak můžeme reklamovat a zhotovitel může reklamaci prověřit…“

Zde jen zeufemizuji předchozí odstavec: lituji toho, kdo nasedne na „lopatu“ ježibaby „AsiTaka“ a nechá se přesvědčit či ukecat o tom, že příjemce má „dokladovat“ a poskytovatel „prověři“…
…když §8/2 jasně uvádí, že poskytovatel doloží
… příjemci služeb náklady na jednotlivé služby, způsob jejich rozúčtování, způsob stanovení výše záloh za služby a provedení vyúčtování podle tohoto zákona a umožnit příjemci služeb pořízení kopie podkladů

„…příjem můžu využít, ale též nemusím a můžu ho ignorovat…“

Jo a co? Jestli v tomto niekto vidí odpověď na dotaz tazatelky, zda se „…náklad na úpravu STA uhradí nějak nestejnoměrně…“
ať zabéká.

Čmuchal

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.