Vložil Karetová (bez ověření), 24. Listopad 2019 - 8:21

celé Vás to přišlo na „do 10.000“, včetně instalace?

U nás před 10-lety bylo realizováno toto (http://www.antech.cz/…t-cz-905.pdf). Máme 7-kazet (7-programů) pro možnost nemít vůbec STBox, a 3 kazety pro multiplex 1+2+3 pro DVB-T1. Jedna kazeta: 6500 Kč (celkem zakázka za cca 100.000).

Zajímalo by mne, jak to Vámi zmíněné řešení „satelity na Skylink“ funguje? To stejnou STA-zásuvkou mi může být přiveden signál satelitu ze střechy? A pokud ano, jaký to je signál: někdo mi říkal, že tento signál je kódovaný a bez nějaké speciální krabičky a karty od satelitního poskytovatele nepoužitelný.

Anebo lze satelitní signál rozkódovat již „na střeše“ a v běžné zpracovatelné podobě signálu nekódovaného nějakým soukromým poskytovatelem?
(máme u nás kamerový systém, který záznam z kamer údajně posílá „někam do internetu“. Na to potřebuje spojení s internetem a to zajišťuje smlouva mezi ISP a SVJ za velmi výhodných 120 Kč/měsíčně. Zjistila jsem ale, že někteří naši „rovnější“ členové SVJ, jsou na tuto přípojku napojení také. Přitom já mám soukromě, stejného ISP a ve smlouvě s ním mám, že nesmím jeho konektivitu, mně poskytnutou, pod hrozbou sankce či rovnou zrušení smlouvy: přeprodávat ale ani jen poskytovat někomu jinému. Takže, pokud jde sdílet připojení k internetu, lze nějak „optimalizovat“ i připojení bytu k satelitu/sa­telitům, … třeba i jen proto, abychom nemuseli mít zasatelitovánu přední stěnu domu ale jen střechu)

děkuji, Karetová

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.