Přechod z T1 na T2

Vložil Karetová (bez ověření), 18. Listopad 2019 - 13:42 ::

Dobrý den,

v našem SVJ jsme přešli z normy pro STA z T0 na T1 v r. 2011. Nyní nám dodavatel tvrdí, že musíme přejít z T1 na T2 – za skoro stejnou cenu jako v r. 2010. A navíc, že každá placatá TV vyrobená před r. 2017 „je na vyhození“. Chtěla bych se zeptat, zda se nedodávají nějaké set-top-boxy i pro „placaté TV vyrobené před r. 2017“ nebo zda je nutné TV vyhodit? (od někoho jsem dokonce slyšela, že bude přechod z T2 na T3 za cca 6–8 let. a bude to údajně znamenat opět nutnost vyhození TV a zakoupení nové)

Druhá otázka: zařízení na společné anténě bude stát údajně 30.000 Kč. Do každého bytu vede jedno metalické vedení. Pokud byly nějaké opravy během provozu nutné (a já o nich nevím) byly by u nás zřejmě rozpočítány podle podílů. Nicméně, mám za to, že dodávka signálu do bytu a stejně tak by i opravy STA-zařízení, by měla být logicky rozpočítávána podle počtu bytů. Stanoveno stanovami, to ale nemáme. Přesto mne zajímá, jak by se měl náklad na změnu z T1 na T2 měl hradit (kritérium „na podíl“ byty malé u nás prosazují malé byty, kritérium „na byt“ prosazují vlastníci bytů velkých a poukazují na zákon o službách, na §5/2/c – je tedy úprava z T1 na T2 nákladem na správu domu nebo nákladem na úpravu zařízení poskytujícího službu dodávka signálu)

Třetí otázka: může společenství rozhodnout (§5/1 zák. o službách), že náklad na úpravu STA se uhradí nějak nestejnoměrně? Někteří sousedi mají nápady, že by úpravu zaplatili jen ti vlastníci, kteří mají TV „starší než“ nebo podle „počtu osob“ nebo ..? Podle §5/1 shromáždění může „rozhodnout“. Může ale rozhodnout tak, jak naznačují některé nátlakové skupiny? (u nás již máme zavedeno, že byty do 2.ho patra nehradí provozní náklad výtahů, přestože je používat mohou a zřejmě i používají)

děkuji za rady, Karetová

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.