zabrání společného prostoru v plánu pro převod do SVJ a platba za lodžie

Vložil Marcela Březná, 14. Listopad 2019 - 9:33 ::

Dobrý den,

jsme družstvo a chceme převod do osobního vlastnictví. Mám prosím dvě otázky.

1)Máme společné pavlače, z kterých je vstup do jednotlivých bytů. Družstvo na podnět (soukromý) některých členů, kteří mají byty na konci pavlače, do plánu společných prostor pro Katastr nemovitostí zavedlo plochu této společné pavlače jako „společný prostor příslušný k bytu č…“ a pan architekt tam vyznačil i zeď se vstupem. Po založení SVJ bude tento prostor pouze daného bytu, že. Plocha bytu se jim, ale nemění a mají stejný rozměr jako ostatní. Těchto „konečných“ bytů bude při hlasování pro převod do SVJ pravděpodobně více než polovina členů. Jak se bránit. Když s tímto nesouhlasíme, vyhrožují nám, že oni do osobního vlastnictví půjdou a my, když nesouhlasíme, ať si zůstaneme v družstvu, ale my se neshodneme na uspořádání společných prostor. Navíc máme také zájem o SVJ, ale není možné se nechat takto vydírat.

  1. jak je to s platbou za lodžie, které nejsou součást bytu, ale mají je k užívání dané byty. V prohlášení bude, že musí být jejich souhlas k příp. opravám a úpravám. Platí za daný prostor do fondu oprav a jak. Lodžie mají cca 20m2. Jsou to jen 4 byty z 24. Děkuji za rychlou odpověď. Bohužel návrh prohlášení jsem dostali nyní a schůze je za týden.

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.