Vložil Hrubý (bez ověření), 19. Říjen 2019 - 18:00

Napsal jste:

„Obávám se, že rekonstrukce bude na Vás. Nemáte, dle mého, smysluplné páky, jak donutit minulý výbor ještě něco udělat“

Právě naopak, páky, jak donutit minulý výbor ještě něco udělat ztratíte v momentě, kdy minulý výbor skončí a odpovědnost spadne na výbor nový.

Dále jste napsal:

" Bude to chtít hodně diplomatického jednání, aby se Vám podařilo od minulého výboru jakž takž informace získat. Nejsem zastáncem silových řešení typu trestního oznámení či jeho strašením."

To mě fakt rozesmálo. Tazatelka napsala, že je v svj příšerný bordel a že celých 5 let, co tu bydlí, shání výbor a členy, ať se s tím něco dělá a k ničemu to nevedlo. A vy ji radíte „diplomaticky jednat“. Chtěl bych vidět toho vola, který se nechá zvolit za takové situace do nového výboru a bude se doprošovat diplomatického jednání po členech minulého výboru.

A jak dlouho doporučujete novému výboru diplomatický jednat, když 5 let diplomatického jednání k ničemu nevedlo? Uvědomujete si, že členové nového výboru musí dle NOZ jednat s péčí řádného hospodáře? To není o tom, diplomaticky jednat, aby se proboha nezhoršila atmosféra v domě. Pokud budou noví členové výboru protahovat řešení zbytečným diplomatickým vyjednáváním s minulým výborem, mohou SVJ vzniknout škody, za které členové nového výboru budou spoluodpovídat.

Pokud nebylo řádně vedeno účetnictví už 10 let, je pravděpodobné, že správa a především vyúčtování nákladů na správu a služeb nebylo provedeno správně. A není vůbec jisté, zda nedošlo k nějaké zpronevěře. Diplomatickým jednáním se starým výborem v takovém případě ničeho nedosáhnete a stanete se spoluodpovědným.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.