Vložil Igor Ančovský (bez ověření), 17. Říjen 2019 - 22:45

„Kdyz se neco odhlasuje (SVJ) co je podle mne protizakonne a nebudu se soudit, znamena to, ze si po tech 3 mesicich mozu delat co chteji i kdyz to porusuje moje prava?“

Záleží na tom, zda chcete odpověď podle práva, tj. tak, jak by to mělo být, a nebo podle skutečnosti, tj. tak jak to je. Takže:

Podle práva a čistě teoreticky by Republika česká měla být právním státem, což znamená, že protiprávní jednání by nemělo být platné a nemělo by mít právní účinky (tj. jako by nebylo jednáno). Takto je to deklarováno („Každý se může obrátit na soud a žádat, aby jeho věc byla hospodárně a rychle posouzena …“).

Skutečnost je bohužel zcela jiná: Rozhodnutí shromáždění vlastníků je platné prakticky vždy. Zejména jsou vždy platná všechna rozhodnutí v tzv. nedůležité záležitosti, což jsou prakticky všechny záležitosti, a dále jsou vždy platná všechna rozhodnutí, kde žalobce nebyl přítomen, a dále jsou vždy platná všechna rozhodnutí, kde žalobce nehlasoval proti. Všechna uvedená rozhodnutí podle orlů práva na Nejvyšším soudě není možné soudně přezkoumat. Několik soudců tak odpírá milionům členů SVJ spravedlnost a soudní přezkum. Taková je skutečnost.

Závěr: Právo bohužel není možné v SVJ prosadit.

Řešení: SVJ nebrat.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.