Pozemek nadřazený stavbě

Vložil Petr (bez ověření), 14. Říjen 2019 - 13:35 ::

Dobrý den , máme takovýto dotaz : Údajně byl v nějakém novém zákoně ( není nám známo v jakém) „pozemek nadřazen stavbě“ .
Co to prosím konkrétně znamená ?
Znamená to , źe když stojí budova na pozemcích různých spolumajitelů, že tito spolumajitelé mohou vstoupit do této budovy i když vlastník budovy je uplně jiný než spolumajitelé pozemků ?

    Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

    Vložil radka2222 (bez ověření), 14. Říjen 2019 - 14:35

    stavby a další konstrukce pevně spjaté s pozemkem nejsou samostatnými věcmi, nýbrž tvoří součást pozemku jako věci hlavní Je to od NOZ – § 506 odst. 1 „Součástí pozemku je prostor nad povrchem i pod povrchem, stavby zřízené na pozemku a jiná zařízení (dále jen „stavba“) s výjimkou staveb dočasných, včetně toho, co je zapuštěno v pozemku nebo upevněno ve zdech“. znamená to např., když nemovitost a pozemek mají rozdílného vlastníka, že vlastník pozemku má předkupní právo a vlastník stavby na pozemek taky. nepůjde už prodat pouze nemovitost, nebo pouze pozemek, když bude shodný vlastník.

    Volby prohlížení komentářů

    Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".