Vložil JaVa, 13. Říjen 2019 - 9:08

Píšete,že: „Při jedné předávce objednaného zboží dopravce poničil před domem rohož ( nerezovou – byla na ni udělána menši prohlubeň)“

1)Tzn.,že Vy, ani nikdo z vaší rodiny, jste tu ocelovou rohož osobně neponičili.Položte tomu vašemu „přecedovi“ dotaz, na základě jakého zákona, ručí vlastník jednotky za škody, způsobené cizí právnickou osobou.Ve Vašem případě, přepravní firmou,která je na takové případy,vždy pojištěná.

Váš„přeceda“, by měl jako správný hospodář oslovit k úhradě škody, dodavatelskou firmu a nikoliv Vás.Jestli tak neučinil,nahlásí pojistnou událost pojišťovně a ta škodu proplatí z pojištění domu,na které i Vy měsíčně přispíváte,dle velikosti podílu na společných částech domu a pozemku.

2-) Proč se zbytečně obviňujete z nedbalosti.Vy jste se snad písemně zavázal,že přepravní firmě vytvoříte při jejím vstupu do vašeho domu takové podmínky,aby nedošlo k jakékoliv škodě na společných částech domu a pozemku? Určitě ne.Je totiž povinností přepravní firmy pracovat tak,aby k těmto škodám nedocházelo!

Přeji Vám hezký den.JaVa

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.