Vložil tep (bez ověření), 12. Říjen 2019 - 9:31

O oknech bytů je v prohlášení vlastníka uvedeno, že vnitřní část oken je součástí bytu a vnější část oken je společnou částí domu. Neznáte Nařízení vlády č. 366/2013 Sb.? Vyšlo pozdě. Jeden bývalý člen výboru nebyl spokojený s kastlovými okny a na svůj náklad si nechal ještě dlouho před revitalizací domu okna vyměnit. Málem z toho byl masakr, výbor se rozhádal a skoro to skončilo u soudu. Člen výboru odstoupil a tak jsem coby náhradník nastoupil do výboru. Podařilo se mi přesvědčit předsedu, ať to neřeší. Později výbor začal připravovat revitalizaci domu, na kterou z velké části chyběly finanční prostředky. Při revitalizaci domu došlo k výměně oken v ostatních bytech, výměnu oken si zaplatili dotčení vlastníci. Okna v jednom z bytů jsou jinak odsazená, toho si všimne jen pozorný pozorovatel. Kam se hrabem na tančící dům v Praze! Příští výměna oken zase může být rozfázovaná, svět se nezboří.

Už jsem zde jednou psal, že v protějším domě nový vlastník bytu v revitalizovaném domě nebyl spokojený s relativně novými okny a nechal si je na vlastní náklad vyměnit za velmi kvalitní okna, úsporná proti ztrátám tepla, Teď je za to každoročně treestán tím, že musí doplácet do 80% průměrné spotřeby tepla na čtvereční metr v domě. I taková je platná legislativa MMR!

Závěr: Dle Nařízení vlády č. 366/2013 Sb. jsou okna bytů společnou částí domu a dle NOZ náklady na společné části domu ve výlučném užívání vlastníka bytu plně hradí majitel bytu. Pokud mají někde okna bytů ve vlastnictví majitele bytu, tak náklady na jejich údržbu a opravy též platí plně majitel bytu. V čem vidíte masakr? Já nejen Vás,ale i další návštěvníky portálu nechápu, co na mně vidí, že jsem zde za blba.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.