Při koupi bytu si ohlídejte nedoplatky

Vložil adviser, 4. Říjen 2019 - 5:59 ::

Narazil jsem dnes na Novinkách na tento článek a moc jsem nepochopil způsob, jakým to řeší. Z článku vyplývá, že jde o dluh za služby. Při koupi si požádali o ověření bezdlužnosti prodávajícího a dluhy žádné neměl. Protože se jednalo o služby, šlo o dluhy na zálohách. Ovšem po prodeji a celoročním vyúčtování se objevily nedoplatky o jejichž zaplacení se nyní přou.

Nevím, bydlím a dělám předsedu samosprávy v družstevním domě, kde je v takových případech praxe úplně jiná. Při prodeji nebo převodu se postupuje stejným způsobem jaký používají dodavatelé energií: Provede se mimořádný odečet měřidel a podle zapsaných údajů se provede konečné vyúčtování za služby prodávajícímu/pře­vádějícímu. Tedy se vším všudy, co jde přes správu domu (teplo, voda, odpady, úklid, výtahy, el. spol.částí, pojištění atp.) To je k nějakému určitému datu. Všechno po tomto datu jde už za novým nabyvatelem.

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.