Vložil tep (bez ověření), 2. Říjen 2019 - 16:34

§ 1129 NOZ:

(1) K rozhodnutí o významné záležitosti týkající se společné věci, zejména o jejím podstatném zlepšení nebo zhoršení, změně jejího účelu či o jejím zpracování, je třeba alespoň dvoutřetinové většiny hlasů spoluvlastníků. Nedosáhne-li se této většiny, rozhodne na návrh spoluvlastníka sou­d.

(2) Spoluvlastník přehlasovaný při rozhodování podle odstavce 1 může navrhnout, aby o záležitosti rozhodl soud; v rámci toho může též navrhnout, aby soud dočasně zakázal jednat podle napadeného rozhodnutí. Ustanovení § 1128 odst. 3 platí obdobně.

Konec citátu k modernizaci v SVJ. Tento § platí kvůli tomu, že je dispozitivní pro všechna SVJ, kde nepožadují ve stanovách pro modernizaci vyšší kvórum. Pokud si vzpomínám, pro modernizace platilo dle ZoVB kvórum 75%, ale to není podstatné.

Tak, a teď mínusovači předchozího mého příspěvku konejte – bylo Vás nejméně 7! A pak že na portálu SVJ mínusují jen poučení návštěvníci! Je těžké a leckdy nemožné se dobrat zde pravdy. Omlouvám se, že tuto informaci podávám až poté, co jsem byl označen za blba, ale dříve než já – blb – ji zde nenapsal nikdo z chytráčků zde mínusujících. Fake mínusování zde funguje, pozor na to!

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.