Vložil tep (bez ověření), 2. Říjen 2019 - 12:39

Chybovat je lidské, blbost je v omylu setrvávat. Nejsem právník, rád se nechám poučit. Když našemu SVJ poradila právníčka, že pravidla pro pořízení výtahu skupinou vlastníků a jeho následný provoz se v NOZ řídí podle pravidel pro přídatné spoluvlastnictví, tak mi určitou dobu trvalo, než jsem pochopil, že výtah je u nás společnou částí domu ve výlučném užívání skupiny vlastníků. To přiznávám, žádný učený z nebe nespadl (snad až na výjimky, které potvrzují pravidlo, ale já k nim nepatřím).

Společnou část domu ve výlučném užívání skupiny vlastníků nenajdete ani v NOZ, patřím tedy k těm blbům, kteří na tento problém narazili mezi prvními a snažili se naformulovat ve stanovách SVJ, jak takovou záležitost řešit.

O § 1180 nepomlčím, stále se zde najdou mínusující specialisté, kteří tvrdí, že z příspěvků na opravy a jejich údržbu odvozených z výše spoluvlastnických podílů je možné ještě dnes financovat i opravy a údržbu společných částí domu ve výlučném užívání vlastníka bytu a potažmo společných částí domu ve výlučném užívání skupiny vlastníků bytů. Uznávám, že jsem ten blb, který pokaždé vyskočí proti chytrákům, kteří byli zvyklí v souladu s kdysi platným zákonem se obohacovat na úkor jiných v době platnosti ZoVB. Uznejte laskavě, prosím, že někdo proti větrným mlýnům může bojovat i dnes, ale nemusí jít o úplného blba. Děkuji za pochopení.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.