Ztížený přístup na střechu a výměna komínové trubky ze strany SVJ

Vložil Michal Brabenec (bez ověření), 19. Září 2019 - 17:08 ::

Zdravím, bydlíme v cca 20let staré nástavbě na starém panelovém domě, v bytě máme stejně starý plynový kotel který sem se rozhodl vyměnit a současně s ním i komín (koaxiální trubka 100/60 za koaxiální trubku 100/60), měl sem domluvenou firmu na kotel i kominíka v termínu za cca 10 dní.

Poslal jsem požadavek na SVJ k zajištění klíče od vstupu na rovnou střechu a ve stručnosti jsem obdržel následující odpověď:

„Aby jste mohl provést Vámi zamýšlenou opravu je potřeba dodat technickou zprávu, ve které bude uvedeno, jaký je současný stav, co se má instalovat, jak bude výměna-oprava prováděna a subjekt, který výměnu-opravu bude provádět / subjekt musí splňovat veškeré náležitosti pro tuto práci/.“

poté jsem začal zvažovat že komín nechám původní neboť za takových podmínek jsem kominíka nedokázal sehnat. a chtěl jsem požádat kominíka aby zhodnotil stav komínu a jeho ponechání, znovu jsem požádal o klíče a dostalo se mi této odpovědi

"u těchto záležitostí dochází k jednání výboru a správce, ze které vyplyne kolektivní rozhodnutí a to není na počkání

  • vzhledem k okolnostem záruky střešního pláště a ostatních aspektů proběhla dnes telefonická konference mezi správcem a výborem v otázce zpřístupnění střechy s následujícím závěrem:
  1. Pokud autorizovaný subjekt v oboru spalinových cest dojde k závěru, že zjištění stávajícího stavu není možné od kotle a pohledem z oken bytu , zašlete nám scan vyjádření tohoto subjektu, ve kterém bude zdůvodnění a budou z něj jasné nacionále subjektu, vyjádření bude tímto subjektem autorizováno .
  2. Následně Vám po domluvě budou střešní prostory zpřístupněny za těchto podmínek:
  • domluvíte se s některým z členů výboru ( paní *****, panem ****** ), aby Vám zpřístupnili střechu za účelem prohlídky a to na Vaše vlastní riziko – předpokládáme, že na šikmou střechu subjekt nepoleze – a to na dobu ± 20 min, déle prohlídka nemůže trvat
  • objednáte zpřístupnění u pověřeného správce. Tato činnost je Však zpoplatněna a může být proveden pouze v rámci normální pracovní doby ( doprava 10kč/km, 300kč/hod za každou započatou hodinu, 1hod celkem na příjezd a odjezd, tzn. předpokládaný náklad 600kč práce, 290kč doprava. Uvedené ceny jsou bez DPH a platba je v hotovosti, na základě danového dokladu při dostavení se pověřeného pracovníka)

3. Po případném provedení prohlídky bude postup, tak jak jsme jej již uvedli v předchozí komunikaci.

Bohužel hmotná odpovědnost a ostatní povinnosti nám nedovolují jiný postup."

to jako vážně „banální“ výměna komína má následující postup?

  • zaplatit kominíka který zjistí že z okna komín opravdu nezkontroluje
  • zaplatit vypracování zprávy o tom že to z komína nezkontroluje od kominíka
  • znovu zaplatit kominíka + člena výboru aby se podívali na komín
  • zaplatit technickou zprávu o tom, jaký je současný stav, co se má instalovat, jak bude výměna-oprava prováděna a subjekt, který výměnu-opravu bude provádět
  • znovu zaplatit kominíka a člena výboru aby doprovázel a dohlížel na střeše

a hlavně – sehnat kominíka který se mi s těmito požadavky nevysměje a když už nevysměje, tak tohle termínově naplánovat když výměna kotle z důvodu jeho špatného stavu spěchá?

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.