Vložil Justitianus, 16. Březen 2020 - 19:37

Laky, dejte zpátečku. Žádný FO neexistuje. SVJ zpravidla nevytváří fondy právnické osoby. Přijaté prostředky od vlastníků jednotek jsou účetně vedeny jako přijatá záloha buď krátkodobá, nebo dlouhodobá. Zeptejte se na to vaší účetní.


Zařizování a sjednávání pojistky domu je nepochybně speciální služba, kterou SVJ (jako pojištěná osoba) poskytuje vlastníkům jednotek (vlastníkům pojištěného majetku). Proto je třeba o tom účtovat stejně jako o ostatních službách, které SVJ poskytuje vlastníkům jednotek. On tomu snad někdo nerozumí?

Pokud jde o výši pojistky, kalkuluje se různými způsoby. Záleží na pojišťovně, na typu pojistky a na obsahu pojistné smlouvy. Neexistuje žádná obecná odpověď na Váš dotaz.

A jako u každé poskytované služby, náklady na pojištění domu se rozúčtují na vlastníky jednotek podle nějakého sjednaného klíče, který vychází z toho jak pojišťovna kalkulovala výši pojistného a pojistné částky pro dům. Za vytápění a za vodu přece také neplatíte podle spoluvlastnického podílu, ale podle úplně jiných pravidel.

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.