Vložil Pavel, 19. Září 2019 - 16:36

P.H.,

§ 31/1/b autorského zákona se nevztahuje pouze na výňatky, vztahuje se také na „drobná celá díla“. Což se domnívám, že jsou zde uváděné příspěvky.

Další podmínkou stejného ustanovení je, aby „drobné celé dílo“ sloužilo pro účely „odborné tvorby“. Pokud tedy Ing. Klainová použije k pasáži o účetnictví SVJ, kterému jako jedna z mála v ČR rozumí, něco z oboru, o kterém nemá takový přehled, tak se domnívám, že je i tato podmínka splněna.

Wikipedii moc nepoužívám, hesla nepovažuji za kvalitní minimálně v oblasti SVJ. Uvádí např., že

a)existují SVJ (2000) a SVJ (2012)

b)SVJ je sluhou vlastníků

c)správa nezahrnuje rozhodování o technickém zhodnocení domu (judikatorně překonáno)

Z wikipedie čerpal lake nebo dokonce toto heslo napsal. Obecně proti wikipedii nic nemám, určitě poslouží k základní orientaci v oboru o kterém nic nevím. A že jich není málo.

Podmínky na businesscenter číst nebudu. Působil jsem tam zdarma 10 let. Po změně majitele webu jsem si dovolil jako jeden z nejdéle přispívajících uživatelů připomínky k nové formě webu. Za to jsem byl zablokován a mé příspěvky za 10 let byly smazány. Když jsem tam působil, tak web měl v katastrofálním stavu záložku zákony. Zákony nebyly aktualizované, byly v nich chyby atd. Že by zrovna měly v pořádku podmínky použití?

Ale určitě vítám diskusi o autorském právu.

Hezký den!

Pavel

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.