Vložil Čmuchal (bez ověření), 13. Září 2019 - 3:32

Podívej, Lubomíre dám ti teď radu pro tvou příbuznou. Velkou. Pokud má nervy, jak špagáty a nebojí se soudit. A nebojí se ukázat psovi, kde je jeho bouda a donutit ho respektovat pokyn, jak nahlas bude štěkat a na koho bude štěkat.

SVJ je dobrý sluha, ale zlý pán. To nechť uvědomí si, každý sám.


Budu psát o zák. 67/2013… a budu to směrovat na tebe.

OK, takže nejprve je dobré podat žádost o podklady (§8/1) a preventivně předběžnou reklamaci (§8/2) – nevím jak vyúčtování tvé příbuzné vypadá, ale vždy se něco drobného k reklamaci, NAJDE.

A pak budeš čekat … na ty podklady samozřejmě. Až je dostaneš. A dokud je nedostaneš, budeš čekat. Čekat podle lhůt dle §8/2. A čekat. Čekání je dobré, protože míč je na straně SVJ. Je jen na něm, na SVJ, kdy se mu bude chtít povinnost splnit. Ale dle §8/1, pokud to neudělá do 31.5 v daném roce … má problém. Problém dle §13/1. Je fakt, že někteří chytráci to přelstili, a stanovili sankci ve výši 0 Kč. To ale nebude mít fatální vliv. Alespoň případné porušení zákona dle §12 bude i na straně vlastníka ve stejné výši.

A čekáš. Už proběhl termín pro zaplacení nedoplatku? Nevadí. Ty čekáš. Čekáš na splnění požadavku dle §8/1.

Protože dokud není splněn, nelze podat námitky dle §8/2, že?

A čekáš.

Pokud se dočkáš, podklady převezmi. Protokolárně. Tak jak jsou. Tak jak ti je dají. Nediskutuj, prostě převezmi to, co ti dají nebo zpřístupní. I kdyby to byl lampion. Nebo umatlanej kapesník. Cokoli. Cokoli co prohlásí za podklady, převezmi. Ale neber nic, co nebude v protokolu. Z protokolu musí být zcela určité, co ti bylo dáno a vazba k dokumentu, který máš v moci. To je důležité. Fakt!

Veškerou verbální komunikaci, si nahrávej. Nic nepřebírej „bez svých svědků“ nebo „jen per-huba mezi dveřmi“. Radím komunikovat pouze písemně (doručenky jsou nutné!).

Takže toto je cesta. Je trnitá a bude dlouhá. Zaseje nenávist. Budeš ostouzen. Budeš souzen (je ale velká naděje, že nikoli odsouzen). Prošlapeš však boty, než seženeš právníka, kterého nebudeš mít jen „na ozdobu“, nebo ti dokonce nebude podrážet nohy (já zatím našel, jen ty palmární zmetky – nic neřeknou, jen se šklebí a první co ti dají k podpisu je smlouva o jejich odměně). Budeš se muset vše naučit. Sám.
Jinak kontrolu, nezískáš. A ani vítězství.


Možná není jasné k čemu jsem psal o zákonu o službách: tedy ty podklady dle §8/1 lze získat v TAKOVÉM ROZSAHU, o kterém se poskytovatelům ani nezdá. Správnou interpretací zákona o službách, LZE ZÍSKAT VEŠKEROU dokumentaci ze které ti plynou nějaké závazky. A z VEŠKERÉ dokumentace si budeš moci pořídit kopie. Slovo „VEŠKERÉ“ zahrnuje vše, faktury, smlouvy, bankovní výpisy, rozúčtovací mixér, vyúčtování kohokoliv, na koho si ve svém SVJ ukážeš (ono to ale není podstatné, nemusíš ukazovat, vše plyne z §8/1. Jen je ho třeba interpretovat správně, Do krve.)

Čmuchal

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.