Dům nemá SVJ - jsme jediní v OV.

Vložil Biedronca, 10. Září 2019 - 13:17 ::

Převádíme byt do OV (vklad na KN – leden 2020) Celý dům je družstva, není v domě SVJ. Komu se bude hradit příspěvek na správu domu? Jak to bude dál?

Již v minulé diskuzi jste mi dobře poradili, proto se obracím znovu.

    Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

    Vložil Richard_Brno, 10. Září 2019 - 16:56

    Zdravím,

    patrně většinový vlastník bude správce podle paragrafu 1190 a 1192 NOZ, a ten vykonává ekonomickou agendu, nebo k tomu má smlouvu s nějakou firmou.

    Vložil Petr, 10. Září 2019 - 17:44

    Problematice hospodaření v domě kde je BD a jeden či 2 byty dle NOZ (§ 1158, nechci použít používaný pojem OV, i když je aspoň dle mne jasnější než používaný pojem „fond oprav“) nerozumím, ale rozhodně by se nemělo hradit na účet správní firmy, jak by snad mohlo vyznít z příspěvku p. Richarda z 10.9.

    Takže vlastník bytu platí „příspěvky správy domu“ (v SVJ) bytovému družstvu a nespotřebované/ neproinvestované se mu vrátí, až snad někdy v domě SVJ vzniḱne (bude založeno) ? To by mne zajímalo více než to, komu se to platí.

    Záležitost přechodu bytů do vlastnictví dle NOZ § 1158 (viz otázka „Jak to bude dál“) by snad měly být řešeny v Zásadách (Pokynech), či jiné závazné „bibli“ BD.

    Zkuste hledat jinde na netu nebo zde v diskusi. Zde jsem např, našel toto (hledal jsem jen vlákna po 1.1.2014)

    www.portalsvj.cz/…bytu-do-ov-0

    www.portalsvj.cz/…-majetku-sbd

    www.portalsvj.cz/…bytu-do-ov-1

    www.portalsvj.cz/…o-bytu-do-ov

    www.portalsvj.cz/…i-tvorba-svj

    www.portalsvj.cz/…lych-zavazku

    www.portalsvj.cz/…-po-1–1–2014

    www.portalsvj.cz/…d-z-bd-do-ov

    www.portalsvj.cz/…nost-domluvy

    Vložil Biedronca, 10. Září 2019 - 17:27

    Takze porad bude patrně spravce domu družstvo. A co my vlastně budeme platit,kdyz uz by to neměl byt fond oprav, splatka úvěrů na dum,atd? Chapu,spolecne prostory,vytahy, osvetleni, atd..

    Volby prohlížení komentářů

    Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".