Správce

Vložil Schruder, 17. Srpen 2019 - 20:57 ::

Zdravím, Mám dotaz a už nevím jak dál naše SVJ tragédie podle informačního systému justice a platných stanov z roku 2005 má náš předseda období dvouleté a to do roku 2007 a i přesto do dnešního dne vykonává tuto funkci lidé v představenstvu již několik let tam nežijí je rok 2019 a vše beze změny pan předseda nehodlá dělat domovní schůze nedá se sním mluvit konala jsem mimořádnou schůzi a tragédie on mi řekl pokud chci nové stanovy mám si je udělat sama lidé v baráku už neví co sním proběhla volba kde si od nepřizpůsobivých sehnal plné moci a zvoli neoficiálně znovu sám sebe . Dále jsem zjistil že již pět let nemáme účetní a jemu je to fuk . Dále jsem písemně žádala o nahlédnutí do fondu a odpověděl mi na schůzi že na to nemá čas . Do dnešního dne nemám vyúčtování za první období platím do fondu o kterém nic nevím . Dále už správce nekomunikuje co mám prosím dělat už si dál nevím rady . Pokud někdo ví co dál prosím kontaktujte mého manžela na tel:730998667 popřípadě na e-mail schruder@seznam­.cz.

    Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

    Vložil Pavel II (bez ověření), 20. Srpen 2019 - 12:42

    Prokazatelně na adresu SVJ zaslat reklamaci a pokud není včas vyřízena oznámit, že do vyřešení zasíláte své zálohy do depozita. Výměna předsedy je možná pouze pokud to stanovy umožňují. Ovšem pokud si vlastníci dobrovolně stávajícího většinou zvolí nelze s tím nic udělat. Správce pro Vás není partner a nemusí s Vámi komunikovat.

    Vložil Řešil (bez ověření), 18. Srpen 2019 - 12:01

    „platím do fondu o kterém nic nevím“

    To je v pořádku, takto soudy vykládají zákon a nedá se jim vysvětlit, že takováto povinnost ze zákona nevyplývá.

    „co mám prosím dělat“

    Dále platit do fondu, o kterém nic nevíte.

    Vložil Petr, 20. Srpen 2019 - 16:03

    „již pět let nemáme účetní a jemu je to fuk“

    Existuje jediná rada. Plyne to z rady na podobné théma na portalobydleni (můžete si to tam najít, dokonce jsem pro vás spočetl, že to je vlákno 134). „Jakou státní organizaci lze požádat o kontrolu správnosti hospodaření společenství vlastníků jednotek“

    Jediná pomoc je projevit odvahu a podat žalobu, i když otázka je, jak šalamounsky to soudy vyřeší.

    Pátrejte a hledejte v zákonech (vč. NOZ) nebo stanovách „povinnost vést účetnictví a jak má vypadat“. V účetním zákoně (bezpochyby víte, že existuje) je přímo definováno, že „účetnictví je průkazné když…“.

    Zajímal jste se již o zákon o účetnictví ? Případně o trestní zákoník, paragraf cca 200, protože přeceda může i „defraudovat“, když nemáte, jak píšete, účetnictví.

    Také můžete hledat podobné théma zde nebo na netu.

    Volby prohlížení komentářů

    Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".