Žluté zabarvení teplé vody

Vložil Míša (bez ověření), 16. Srpen 2019 - 15:44 ::

Dobrý den.

Jsem vlastník jednotky v domě, kde správu domu vykonává Společenství vlastníků. Již několik dní teče teplá voda zabarvená do žluta (studená je v pořádku) a to tak, že když nechám vodu několik hodin odstát ve vaně, lze do kalu na dně kreslit obrázky.

Neřešil někdo prosím podobný problém ? Jaké kritéria musí TUV splňovat a jak se nejlépe mohu dovolat sjednání nápravy ? Lze tento stav reklamovat u společenství, případně požadovat doložení, že je kvalita vody v normě ?

Za všechny odpovědi předem děkuji.

Míša

    Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

    Vložil Subbarru, 16. Srpen 2019 - 16:03

    Máte vlastní nebo centralni kotelnu? V létě se většinou čistí soustava, tak je možné, že teče špinavá voda. Jinak teplá voda je brána jako užitková a nejsou na ní nároky jako na studenou pitnou. Kal na dně má jakou barvu?

    Vložil Míša_80 (bez ověření), 16. Srpen 2019 - 17:24

    Dům je napojen na centrální kotelnu. Barva kalu je žlutá / okrová, nicméně se domnívám, že s čištěním soustavy souvislost není. To zejména proto, že zbarvení vody začalo být patrné již před cca. dvěma měsíci a nyní je zabarvení mnohem intenzivnější, respektive den ode dne horší. Bohužel mám obavy, že když jsou nároky na teplou vodu benevolentní, tak budu asi platit i to, co jsem si neobjednala :-)

    Vložil Pavel II (bez ověření), 17. Srpen 2019 - 12:40

    Vyskytuje se, zejména u teplé vody v případě nějakých odstávek a následného spuštění. Řešením je požádat SVJ aby se jako oprávněný subjekt postaral u vlastníka nebo provozovatele centrální kotelny o nápravu. Předem bych si zjistil, zda se problém týká jen Vašeho bytu nebo i u sousedů.

    Volby prohlížení komentářů

    Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".