Vložil Justitianus, 18. Prosinec 2020 - 19:23

Pane E_man, už dvakrát jsem napsal, že je bezvýznamné zda (případně kdy) jste byl seznámen s výší částky. Platil jste tu částku, takže je zřejmé, že jste seznámen byl.

Jakákoliv procesní obrana ve stylu „nevěděl jsem, nikdo mi neřekl, nikdo mne neseznámil“ je předem odsouzena k nezdaru. Projedete to na celé čáře.

  • Takový postup by jistě mohl mít úspěch u nového vlastníka jednotky, který SVJ řádně oznámil nabytí jednotky i svou doručovací adresu, avšak nedostal žádnou výzvu k úhradě měsíčních plateb (rozpis záloh). V tom případě by žaloba SVJ neměla naději na úspěch pro svou předčasnost: napřed je třeba vyzvat dlužníka k úhradě, sdělit mu že se platí zálohy či příspěvky a v jaké výši. To znamená sdělit mu alespoň výši částky (a četnost plateb a den splatnosti a číslo bankovního účtu, pokud toto není uvedeno ve stanovách). Teprve nesplnil-li povinnost, se kterou byl prokazatelně seznámen, následuje předžalobní výzva a žaloba.

Váš případ je ovšemže odlišný. Platil jste spolu s ostaními, a to přesně tu částku, která byla požadována. Pak jste platit přestal, protože „se Vám to přestalo líbit“. Jediný možný závěr je: hnusný neplatič musí být potrestán.

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.