Vložil 25Malý (bez ověření), 8. Srpen 2019 - 6:15

Do internetového vyhledávače napište něco jako „pokrývač, práce ve výškách“ a jistě vám vyskočí vícero firem. Pozvěte je na prohlídku a vyzvěte je, aby navrhli řešení opravy, nezávazný rozpočet a předložili reference své dosavadní práce. Prolustrujte si je na internetu, jejich stránky, historii a sbírku listin na soudu aj. Dobrá firma vás pozve na exkurzi na své realizace.

Pak si nechte poslat návrh smlouvy o dílo a ten důkladně prostudujte a nebojte se navrhovat úpravy smlouvy ve svůj prospěch, například záruční dobu, zálohy a platby, dozor, součinnost apod. Požadujte položkový rozpočet, jedině tak budete mít v ruce doklad, jak se má dílo prakticky zhotovit. Požadujte informaci o subdodavatelích. Dobrá firma odpoví na všechny otázky, nebude na vás tlačit ani nebude vaše názory aproiri odmítat.

Nakonec vyberte dodavatele a ostatní zdvořile odmítněte.

Instituce na revize střech nejspíš neexistuje, leda tak soudní znalec v oboru stavebnictví. Jen si na dům nepouštějte inspektorát bezpečnosti práce nebo stavební úřad, když už vám padají se střechy tašky.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.