Vložil Justitianus, 5. Srpen 2020 - 13:26

Pane Noname, pojem „sklep“ je naprosto neurčitý. Přečtěte si vaše prohlášení. Co zde pouze zpaměti a volně popisujete – to je něco jiného než text uvedený ve vašem prohlášení, že ano.

Můžete vlastnit místnost i takovou, která je umístěna mimo byt (je přímo přístupná ze společného prostoru domu). V tom případě se její podlahová plocha započítává do podlahové plochy Vaší jednotky, a ovlivňuje velikost Vašeho spoluvlastnického podílu. Podle toho přispíváte na správu domu.


Dále se ptáte na náklady výmalby a opravy podlahové krytiny.

  1. Výmalba povrchu stěny není zásahem do společných částí; netuším na co se tážete. V dobře napsaných prohlášeních bývá uvedeno, že vnitřní omítky v místnostech bytu jsou ve vlastnictví vlastníka jednotky (udržuje a opravuje omítku na vlastní náklad, a kidně ji může odstranit a namísto toho dát na stěny tapety).
  2. Pokud jde o podlahovou krytinu, toto máte mít uvedeno v prohlášení vlastníka budovy. Zpravidla je nášlapná vrstva podlahy ve vlastnictví vlastníka jednotky (udržuje a opravuje ji sám na vlastní náklad). Pokud to v prohlášení není nijak určeno, pak máte vadné prohlášení. Těch chyb tam bude víc, že ano.

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.