Vložil obyčejný člen SVJ (bez ověření), 13. Září 2019 - 2:33

Zdravím,

je sice pěkné napsat toho tolik, ale jaký to má praktický dopad? Může to tu někdo povědět?

Jsem pouze obyčejný člen SVJ a chci vyúčtování záloh, které platím. V našem SVJ §1180 se ale ve vyúčtování nijak neprojevil. Dostáváme vyúčtování dále služeb (voda, kanál, teplo, úklid, světlo). Jsou to služby podle zákona 67/2013.

Mělo by se rozdělení dle §1180 NOZ chápat jako služba? Služba, která by měla být každo-ročně ve vyúčtování?

Podle mne to je služba. A pokud podle někoho není, tedy mi řekněte „co to je“ tj. kde se prakticky pro člena SVJ má projevit to, o čem, se tu vede bitva už s 88 „výstřely“.

Zatím budu předpokládat, že to služba je (protože ve smyslu §1/3 zákona, je službou zřejmě cokoli, co si zajišťuje příjemce s účastí poskytovatele služeb. A službou je příkladně i vedení účetnictví a odměna za její vedení, i správní činnosti a odměna za ně, i …).

Otázka-1: Takže je li co uvádí §1180/2, službou (svého druhu), pak být vyúčtována (tj. rozvržena stejně) nemusí, jen POKUD existuje rozhodnutí společenství o vyloučení aplikace §1180/2. ANO nebo NE?

Otázka-2: jeli odpověď na ot-1 ANO (tj. §1180/2 musí být vyúčtován), musí být vyúčtovány na vyúčtování služeb jako jedna ze služeb a tedy se všemi konsekvencemi plynoucími dle 67/2013 anebo mohou být vyúčtovány mimo (tzn. nikoli s konsekvencemi dle 67/2013)

Otázka-3: je tu přispěvatel nebo jeho známí, kdo fakticky na sobě měl možnost ověřit, že §1180/2 v jeho společenství byl „rozvržen stejně“, anebo je toto vlákno pouze akademická debata, iniciovaná panem Pavlem k procvičení slovní rétoriky diskutujících?

Daniel

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.