Vložil Justitianus, 29. Červenec 2019 - 19:52
Pane Zděšený člene, samostatně odpovím na tento Váš dotaz:
„A dále bych chtěl vědět, proč i podle vás podstatná změna poměrů vede k problémům prohlášení vlastníka, když jste tu tvrdil, že prohlášení platí stále bez ohledu na jeho obsah? To měníte svůj výklad na základě dalších ustanovení, které jste předtím neznal a přečetl jste je až teď?“

Váš dotaz je bohužel zmatečný a zavádějící. Nikdy a nikde jsem totiž netvrdil, že „podstatná změna poměrů vede k problémům prohlášení vlastníka“. To zde tvrdíte pouze Vy.

Já jsem zde o žádných „problémech prohlášení“ nikdy nepsal. Naopak vycházím z toho, že Prohlášení je soukromoprávní smlouvou sui generis (smlouvou svého druhu) a tato smlouva zavazuje jak původního vlastníka, tak i všechny nabyvatele jednotek v domě. Prohlášení vlastníka je – jako každá jiná smlouva – PLATNÉ, ÚČINNÉ A VYMAHATELNÉ. Koupí jednotky jste automaticky vyjádřil souhlas s obsahem Prohlášení a vzal jste na sebe všechna práva a povinnosti tam uvedené.

Možná Vám není zcela zřejmé, že Prohlášení může být změněno. Nikdy jsem netvrdil, že je „stále platné bez ohledu na jeho obsah“. To jste zde tvrdil pouze Vy, a tento Váš nesmysl jste přisoudil mně.

Prohlášení – jako každá smlouva – může být změněno. Buď rozhodnutím vlastníků jednotek (speciální postup podle § 1169), nebo rozhodnutím soudu (již jsem zde pro Vás citoval § 1162 NOZ).

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.