Vložil Justitianus, 29. Červenec 2019 - 16:57

Pan anon1234 zde napsal:
„… zapomínáte na pilíř NOZ, a to je že jsou zakázána ujednání porušující dobré mravy.“

Pane anon1234, to je nesmyslné a účelové tvrzení – a to se vyjadřuji velmi mírně. Rozeberu Váš omyl na příkladu pana anona5678 – vlastníka garáže, který povinně přispívá na společné části domu, i když je nemůže sám užívat.

Takže – jak to bylo? Pan anon5678 dostal skvělou nabídku koupit si jednotku garáž v domě. Cena byla pouze 100000 Kč, když obdobné garáže v okolí se prodávají nejméně za 150000. No nekupte to za ty prachy! S vlastnictvím garáže je ovšemže spojena povinnost přispívat na společné části. Pan anon5678 je ovšem typický český vyčuránek: koupí si relativně levnou garáž, a po zápisu vlastnictví do katastru začne křičet, že na společné části nebude platit, protože je to prý proti dobrým mravům. Dyškryminácia!!!

Tohle nebude fungovat, pane anone5678. Vy sám se chováte nemravně, když na jednu stranu DOBROVOLNĚ převezmete vlastnictví garáže, ale už nechcete plnit povinnosti, které jsou s vlastnictvím Vaší jednotky spojeny. To jste si měl rozmyslet před koupí – do té Vás přece nikdo nenutil, že.

Český vyčůránek se ohání dobrými mravy, jak typické!

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.