Vložil Justitianus, 19. Červenec 2019 - 14:16

Prdlajs. Nic o zálohách nelze z § 1208 dovodit. Pane Marku, zákonodárce si neplete pojem „záloha“ s pojmem „konečná úhrada“. Pouze Vy si to pletete.

Přečtěte si § 8 nařízení vlády č. 366/2013 Sb. – píše se tam o o zálohových platbách určených na budoucí příspěvky. Takže to jsou dvě věci – není totéž.
Přečtěte si § 1235 ObčZ o přídatném spoluvlastnictví: je tam zmíněno jak přispívání na správu, tak i výběr záloh na toto přispívání. Takže to jsou dvě věci – není totéž.
Přečtěte si v zákoně č. 72/1994 Sb. o přispívání na správu domu a o zálohách, které vlastníci skládají k tomuto účelu. Takže to jsou dvě věci – není totéž.

Uvědomte si prosím, že Občanský zákoník svěřuje rozhodování o způsobu plateb na správu do rukou členů SVJ. A toto musí být uvedeno ve stanovách SVJ! Pouze stanovy mohou uložit členům SVJ povinnost hradit předem zálohy na správu. Bez takto stanovené povinnosti je vlastník pouze povinen přispívat, tedy platit konečné částky na správu.

Vaše nepodložené domněnky a slovíčkaření nemají žádnou váhu. Nelze vykládat právo extenzivně tak, jak je znásilňujete Vy. Máte ty zálohy ve stanovách, nebo nemáte?

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.