Vložil zdeseny clen SVJ, 30. Červenec 2019 - 5:41

ale úplně mimo téma diskuze.

Sice máš pravdu, že společnou částí může být i něco co nelze užívat všemi (v tom se Anonymous22 nevyjádřil přesně, pravdu má jen u domů s určenými jednotkami dle ZOVB, kterých je ovšem naprostá většina, ty se pro změnu vyjadřuješ nepřesně, když bereš prohlášení vlastníka za nepřekročitelný „svatý grál“ určující vše), ale celá tahle debata je ve skutečnosti o tom, kdo má platit části domu, co nemohou užívat všichni.

Takže je sice hezké, že jsi nás seznámil s tvým názorem o tom, co je a není společné (který je ještě ke všemu mimo, neboť nemáš pravdu v tom, že rozhodující je prohlášení vlastníka, rozhodující je totiž skutečný stav a stavební určení jednotlivých částí domu, neboť ani všichni vlastníci domu nemohou společné části určovat libovolně v rozporu s kogentními ustanoveními a také nepravdivě v rozporu se stavebním určením).

Ale nic to nemění na podstatě řešené v této diskuzi, ani společná část domu nemůže být hrazena všemi, pokud je výlučně užívána pouze některými. A je úplně lhostejné, co o tom tvrdí prohlášení vlastníka.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.