Vložil AcTk (bez ověření), 23. Červenec 2019 - 20:14

Takže žádný takový právní předpis neexistuje.

Co je nemravného na tom, když se na tomto řešení vlastníci společně dohodnou a zakotví to v prohlášení vlastníka? Např. proto, že správa jejich nemovitosti bude jednodušší a zaplatí za ni menší částku, než když si budou spravedlivě rozpočítávat každou drobnost. Na tom není nic nemravného, naopak to lze označit za hospodárné.

V diskutovaném případě s garáží je třeba také zvážit danou částku, o které se bavíme. Předpokládám, že podíl garáže na celkové ploše domu bude malý, a náklady na správu rozvodu vody a kanalizace a plynu často nebývají příliš vysoké, je tedy ve výsledku možné, že se jedná o malichernou částku.

Ohledně mravnosti lze dále argumentovat například takto – příspěvek na správu rozvodů přináší majiteli garáže plody, není tedy nemravný. Protože v domě s těmito rozvody bude bydlet v průměru běžná populace. Pokud v domě tyto rozvody nebudou, budou tam bydlet tzv. nepřizpůsobiví, kteří majiteli garáže vysoce pravděpodobně budou způsobovat škody jak na garáži tak na majetku uvnitř. Cena garáže jistě citelně klesne. Ergo majiteli garáže z příspěvků na rozvody plyne užitek.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.