Vložil Tomáš Neugebauer (bez ověření), 21. Červenec 2019 - 10:01

Mýlíte se, neboť správný revizák vám to nenapíše. Napíše max. kontrolu, což je zásadní rozdíl (mimo jiné i cenový!). U tzv. revizáka, který toto napíše, je otázkou, zda má pro výkon této činnosti platné oprávnění. Je řada tzv. revizáků, které ho nemají a nabízejí své služby, neboť zadavatelé většinou nepožadují předložení dokladů, a pokud ano, tak se mnohdy spokojí s předložením živnostenského listu k výkonu této činnosti, což je velmi málo. Případně, zda to nenapsal z důvodu vyšší platby za poskytnuté služby.

Mimo jiné, je nutné se řídit platnými právními předpisy, nikoliv že někdo něco udělá nebo neudělá. To je nepodstatný detail.

Jen pro vaši informaci. Od 1. ledna příštího roku, tedy za necelého půl roku má platit zcela nová právní úprava na vyhrazená technická zařízení, jež bude odpovídat současným požadavkům. Tím by mělo dojít k odstranění i zde diskutovaných problémů.

Mimo jiné má též přinést definici pojmu revize. Návrh uvádí: „revizí posouzení provozní a technické bezpečnosti vyhrazeného technického zařízení uváděného do provozu nebo již provozovaného, při kterém se prohlídkou, zkouškou nebo měřením ověřuje, zda zařízení odpovídá právním a ostatním předpisům k zajištění bezpečnosti a ochrany zdraví při práci), popřípadě posouzení technické dokumentace a odborné způsobilosti obsluhy,“.

Tedy stejně jako dnes se revize nebude stahovat na zařízení, které není vyhrazeným technickým zařízením.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.