Vložil Justitianus, 5. Červenec 2019 - 0:35

Maryanno, jistěže platí, že součástí jednotky jsou místnosti, případně balkon, lodžie či terasa. Ale …

Víte co je to „místnost“?
Místnost je podle stavební definice prázdný prostor, ohraničený stěnami, stropem a podlahou. Vlastníte-li místnost, neznamená to, že byste vlastnila i strop, podlahu a stěny té místnosti.

Víte co je to „lodžie“?
Je to prázdný prostor, ohraničený stěnami, stropem, podlahou a zábradlím. Vlastníte-li lodžii, neznamená to, že byste vlastnila i její strop, podlahu, štítovou stěnu, stavební nosné prvky, hydroizolaci, vyrovnávací vrstvu, nášlapnou vrstvu, či zábradlí té „vaší“ lodžie. Vy vlastníte ten prázdný prostor.

Z jakého důvodu si myslíte, že vlastníte i něco jiného kromě toho prázdna? Proč se domníváte, že do pojmu „lodžie“ patří i stavební prvky, které lodžii ohraničují? Máte to takto výslovně uvedeno v Prohlášení vlastníka budovy? Prosím citujte, to by nám pomohlo lépe pochopit Vaši situaci.

Mimochodem: přístup na „vaši“ lodžii nejspíše není možný bez Vašeho svolení. Pokud jste tedy svolila a strpěla, aby tam SVJ nechalo provést nějakou stavební úpravu, pak to vidím tak, že jste s těmi pracemi vyjádřila souhlas, a to konkludentně (facere, omitere, pati = konáním, nekonáním či strpěním). A předpokládám, že soud by to viděl stejně.

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.