Vložil Justitianus, 6. Červenec 2019 - 15:31

Je naprosto nesmyslné tvrzení paní Misme, že vlastník jednotky „… zabránil instalaci stanovených měřidel, tedy jinými slovy tuto instalaci neumožnil“.

V úvodním příspěvku je jasně uvedeno, že stanovené měřidlo na vstupu do bytové jednotky je nainstalováno. A to se souhlasem SVJ i Stavebního úřadu. Opačné tvrzení nemá oporu ve faktech, která uvedl tazatel pan Šmíd.

Je pouze věcí SVJ, aby rozhodlo zda budou v celém domě nainstalována stanovená měřidla (kalorimetry), nebo indikační přístroje (IRTN) na radiátorech, nebo IRTN na zpětné trubce, nebo čidla pro výpočet gradenovou metodou. Zákon pouze ukládá, aby tyto přístroje byly v celém domě shodného principu a provedení.

Bylo to SVJ, kdo povolil vlastníkovi jednotky technickou úpravu topného systému. Z toho vyplynula povinná montáž kalorimetru na vstupu do jednotky. Následovat tedy měla shodná úprava a osazení kalorimetrů ve všech jednotkách v domě, neboť zákon to tak předepisuje.

Je tedy pouze problém SVJ, že v domě dodnes není nainstalována měřicí či indikační technika stejného druhu. Ten, kdo dostane pokutu od správního úřadu bude SVJ, nikoliv pan Šmíd.

Jak rozúčtovat náklady na vytápění v domě z takto „zpraseným“ topným systémem – to je zcela jiná otázka, na kterou se pan Šmíd vůbec neptal.

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.