Vložil Vilém (bez ověření), 6. Červenec 2019 - 14:17

Úvodem píšete o právu na svůj názor. Nevím proč to píšete, když já vám ve svém příspěvku ani náznakem váš názor neupírám.

Píšete, že já věřím (slepě?) příspěvku Artav. Ale já jsem ve svém příspěvku uvedl konkrétní vlastní důvod, pro který si myslím že nemáte pravdu, cituji: Není pravda, jak uvádíte, že instalaci stanovených měřidel konkrétní příjemce služeb neumožnil. Takže nejde o slepou víru, ale můj názor. Že se s Artavem shoduji, že je požadavek na uplatnění navýšení dle vyhlášky č.269/2015 Sb., § 3, odst. 5 neoprávněný, je pravda.

K bodu 1.

Ptáte se, jaká rozúčtovací procedura se použije a, zejména, kde (v jakém zákonném předpisu) má oporu?. Na to byste se měla zeptat SVJ (předsedy), které takovou změnu povolilo, nejspíše bez schválení pravidel rozúčtování vlastníky jednotek.

K bodu 2.

Uvádíte, že váš udivuje, „že ARTAV našel rychlé řešení i bez těchto, opět podle mého názoru podstatných, informací. Jde zde zejména o zdejší dotazy na to, zda je podlahové vytápění napojeno na centrální rozvod tepla“.

To je podle mně z úvodního dotazu a dotazu odeslaného na Artav jasné. Cituji „…změnu vytápění – z radiátorů na podlahové vytápění v domě s centrálním vytápěním.“ Kdyby podlahové vytápění nebylo napojeno na centrální rozvod tepla, pak by sankční vyúčtování trojnásobkem bylo ještě více absurdní.

K bodu 3

Podivujete se nad tím, že Artav hovoří o problému stanovení pravidel a přitom sama vypočítáváte problémy se stanovením pravidel. Pakliže nebyla pravidla stanovena a schválena už při povolení změny, pak odpovědnost ponesou samozřejmě členové statutárního orgánu SVJ podle § 159 NOZ.

K bodu 4

Odpověď na váš dotaz najdete K bodu 3

K vašemu Závěru

No to jste objevila Ameriku, když píšete, že pokud bude soud, rozhodne soudce.

Zásadní omyl, který jste ve svých závěrech ve vašem prvním příspěvku udělala, jak jsem už uvedl v předešlém příspěvku, je to, že jste vycházela z vašeho nepravdivého tvrzení: instalaci stanovených měřidel konkrétní příjemce služeb neumožnil. A v celém druhém vašem rozsáhlém příspavku k tomu neuvádíte ani slůvko. Použiju-li vaše slova: „Docela by mne zajímalo, proč, asi má k tomu nějaké dobře utajené důvody.“

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.