Společné prostory v suterénu SVJ.

Vložil Petr Hála, 24. Červen 2019 - 18:51 ::

Dobrý den, jen se chci zeptat jestli mám právo vstupu do společných prostorů.

Jsme SVJ, které má tři vchody " každý vchod má 24 bytových jednotek". A v každém v suterénu jsou různé společné místnosti a ty suterény jsou průchozí. Já bydlím v prostředním vchodě, ale v krajním vchodě je jedna tajemná místnost, která má zalepená okna. Na můj dotaz na co se tato místnost používá jsem dostal odpověď, že je to sušárna. Ale už tady po vchodech jsou názory, že si tam někdo udělal soukromou místnost. A tak se chci zeptat jestli mám právo požádat o klíče nebo jestli mám právo se do této místnosti podívat, když bydlím ve vedlejším vchodě.

Moc Vám poděkuji Petr Hála

    Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

    Vložil Lemm (bez ověření), 4. Červenec 2019 - 6:12

    Právo máš – požádat o cokoliv :-) Zda ti bud vyhověno a s jakým odůvodněním – je druhá věc. Podívat se bezpochyby ano (když kde o spol.prostor a není např. pronajatý), a užívat? Tak to se zajímej o to, co je v PV a jaké je stanovisko SVJ.

    Vložil Lumír (bez ověření), 24. Červen 2019 - 19:43

    „jestli mám právo se do této místnosti podívat, když bydlím ve vedlejším vchodě“

    To záleží na tom, zda jde o společnou část domu společnou všem, a nebo o společnou část domu společnou jenom některým vlastníkům a zda mezi tyto vlastníky patříte.

    Vložil Petr Hála, 24. Červen 2019 - 19:49

    No právě, že to vypadá, že do té skupiny asi nepatřím. Ale chci se do té skupiny dostat. Né vážně, chtěl bych se tam podívat. Je opravdu divné, že má všechny okna zadělána. A díky těm domovním řečem bych se to chtěl ověřit.

    Vložil JarekSVJ, 24. Červen 2019 - 20:11

    Troubo je jenom pojem vlastník, spoluvlastník a nájemce…

    Vložil . (bez ověření), 24. Červen 2019 - 19:11

    K čem je dotyčná místnostu určená je napsané v Prohlášení vlastníka. Mělo by to tam být.

    Vložil JarekSVJ, 24. Červen 2019 - 19:01

    Petře ve slušném SVJ není tajných místností… Je jedno jestli SVJ má jeden nebo dva nebo tři vchody..... prostě je majetek vlastníka a majetek ve spoluvlastnictví a tohle rozdělení je v listině zvané Prohlášení vlastníka..... samozřejmě , žijeme ve státě kde pravidla neurčují zmrdi na Letné ale svobodně zvolený parlament… mrkni se do Prohlášení vlastníka… ale je možnost i pronájmu společné části jednotlivému vlastníku ale to je zase jak ve vašich stanovách nebo řádně schváleno dle stanov shromážděním … tak se snaž a pátrej… čest práci

    Vložil zdeseny clen SVJ, 25. Červen 2019 - 11:53

    krom toho, že sem zatahuješ politiku tak také píšeš naprostý nesmysl.

    Společné prostory nelze pronajmout jejich spoluvlastníkovi, neboť on prostě nemůže uzavírat nájemní smlouvu sám se sebou.

    Je nicméně možná dohoda mezi spoluvlastníky o výlučném užívání jedním z nich a to i za úplatu odpovídající běžnému a obvyklému nájmu v místě a čase co by platila třetí osoba nikoliv z řad spoluvlastníků.

    (A BTW, přístě na tu demonstraci radši zajdi, dozvíš se, že nikdo nezpochybňuje demokratické volby ani nechce nic rozhodovat, pouze tam lidé vyjadřují svůj názor, že osoby v současné době v čele našeho státu nereprezentují jejich hodnoty a že by bylo skutečně fajn, kdyby se o tomto podařilo přesvědčit dostatek členů oněch demokraticky zvolených stran, aby konali, nebo alespoň dostatek jejich voličů, aby v příštích volbách situace nedopadla tak, že o směřování dotací rozhodují jejich pobíratelé, o životním prostředí šéfové chemiček, o justici trestně stíhaní, o likvidaci firem zajišťovacími příkazy konkurence těch firem a že zájem občanů tohoto státu se zaměňuje se zájmy pár oligarchů atd. atd. atd.)

    Vložil Nečlen II (bez ověření), 26. Červen 2019 - 11:05

    V mnoha SVJ (včetně našeho), jsou společné prostory běžně pronajímány vlastníkům.

    Vložil slovanská 67 (bez ověření), 18. Červenec 2019 - 21:27

    Jak může být pronajímán, když SVJ nesmí být vydělečná. Nemůže prý pronajímat žádnou místnost, žádný prostor za úplatu?

    Vložil radka2222 (bez ověření), 26. Červen 2019 - 11:18

    protože v mnoha SVJ (včetně vašeho) jsou ve výboru naprostí ignoranti práva, místo lidí, kteří se alespoň trochu orientují v právu, ekonomii a pod., a tím splňují odbornost pro takovou funkci, kdy „spravují“ cizí majetek v řádu desítek až stovek milionů.

    Vložil levape, 25. Červen 2019 - 6:59

    To jako vlastník pronajme společnou část sám sobě? Jinak hodně hnusné vyjádření k Letné. Ale asi za to nemůžete.

    Volby prohlížení komentářů

    Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".