Jak vymáhat škodu po předsedovi

Vložil Anonymous, 17. Červen 2019 - 21:06 ::

Předseda způsobil škodu SVJ ve výši cca 100.000 Kč. SVJ je oprávněno tuto škodu po předsedovi vymáhat, jenže za SVJ jedná předseda, který má nadpoloviční podporu (takže rady typu zvolte jiného předsedu jsou nepoužitelné).

Je nějaké řešení?

    Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

    Vložil anonym, (bez ověření), 17. Červen 2019 - 21:22

    Jak jste na to přišel, že předseda způsobil škodu SVJ ve výši cca 100000 Kč? Na to musíte mít důkazy. Máte, nebo se se jenom domníváte?

    Vložil JarekSVJ, 18. Červen 2019 - 22:08

    Souhlas a jakou škodu nám ten dobrodruh co psal prvotní dotaz ani nepopsal.....

    Vložil MartinII, 18. Červen 2019 - 18:20

    Na to, aby kdokoli v SVJ podal „stížnost“ na kohokoli z SVJ (vč. předsedy), není třeba, aby to odsouhlasilo shromáždění. Je jen potřeba jít „s kůží na trh“ a neschovávat se za shromáždění, vědět která právní norma a který paragraf a stěžovat si na patřičných místech.

    Vložil Amelia (bez ověření), 14. Červenec 2019 - 12:23

    „stěžovat si na patřičných místech“

    Pane MartineII,

    která jsou ta Vámi zmíněněná patřičná místa?

    Vložil VN (bez ověření), 19. Červen 2019 - 17:18

    musíte mít v ruce důkaz.

    Vložil Milion chvilek (bez ověření), 18. Červen 2019 - 19:39

    Pojď si stěžovat na náměstí, bude nás víc!!!!

    Vložil Lenka Švancarová (bez ověření), 12. Červenec 2019 - 14:02

    Náš výbor nekoná,nedodržuje stanovy,schůze nebyla rok a půl, na dotaz proč,řekl předseda,že nebylo co řešit. Předseda jedná jak majitel domu,rozhoduje o všem sám,výbor mezi sebou nekomunikuje,nes­chází se , když už schůze je,žádný zápis ze schůze není a je toho daleko víc. PŘEDSEDA odstoupit nechce,na schůzi,když už je tak přijde čtvrtina vlastníků,takže nejsme usnášeníschop­né.V dome je víc jak polovina nájemníků,není to řešitelné a výbor si je toho vědom a zneužívá toho,hlavně,že za to bere odměny. Co se s tím dá dělat,na koho se obrátit,jsme pouze dva ,kteří máme o chod domu zájem. Poradte. Děkujeme

    Vložil ik (bez ověření), 13. Červenec 2019 - 8:28

    Ve Vašich podmínkách asi nic. Jedině prodat byt a odstěhovat se do domečku. Mám kolegyni, která po nastěhování do domu, kde je rovněž SVJ, zjistila podobný stav, a začala do zajetých kolejí vnášet dotazy a připomínky. Ovšem všem vlastníkům dlouhodobě žijící v domě stav vyhovuje a jí, coby náplavu tam nemají rádi. Takže staví domeček a stěhuje se do vlastního. Teď např.měli shromáždění asi po 2 letech, závěrky do OR se neukládají, neschvalují, neplatič se nechává žít-neupomíná se atd.atd. Já s kolegyní jsme ji vybavily informacemi na co se má ptát (vycházely jsme s pozvánky), vč. odkazů na příslušné vyhlášky a prý shromáždění skončilo aniž z něho něco vyšlo. Jen si opět proti sobě popudila výbor.

    Volby prohlížení komentářů

    Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".