Rozhodné datum pro placení záloh a vyúčtování nákladů v souvislosti s převodem bytové jednotky

Vložil Jaroslav (bez ověření), 6. Červen 2019 - 10:08 ::

Dobrý den, v našem SVJ došlo k prodeji jedné bytové jednotky. Právní účinky převodu nastaly 12.2.2019 (převod v KN), nicméně bytová jednotka byla mezi kupujícím a prodávajícím formálně předána na základě předávacího protokolu až 15.5.2019. Na tomto předávacím protokolu byly zaznamenány i stavy měřičů (teplo, voda SV a TV).

Jaké datum je rozhodující pro nás SVJ, z pohledu placení záloh a následného vyúčtování služeb za rok 2019 a placení příspěvků do fondu oprav (dlouhodobá záloha)?

Do této doby jsme to dělali k datu předání, jelikož vždy datum převodu v KN a datum předání byly velmi blízké, a tedy i z praktického hlediska se jevilo to udělat k datu předání. Navíc to vždy takto obě strany akceptovali. V tomto případě je rozdíl uvedených dat cca 3 měsíce a navíc prodávající a kupující se nemohou dohodnout. Potřebujeme to tedy udělat dle práva. Je na to přímo nějaké ustanovení zákona nebo vyhlášky? Děkuji Jaroslav Dvořák

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.