Vložil zdeseny clen SVJ, 1. Červen 2019 - 7:19

„A kde se takový případ stal? Bylo to někde v Česku? Nebo co uvádíte jen pro futuro …až konečně najdou Atlantidu?“

Kdyby váš postoj zastával každý, nebude ani existovat judikatura řešící nesplatnost vadných vyúčtování. A té je již teď docela dost.

I judikatura řešící vadnost účetnictví a její důsledky a judikatura řešící uplatnění pokut dle zákona o službách musí vzniknout před soudy. Pokud k soudu nikdo nepůjde, protože to nemá jisté a protože zatím soudy nejsou zvyklé takto rozhodovat rychle a bez problémů, tak budeme stále v situaci, že si SVJ dělají co chtějí.

Děkuji, že jste projevil názor, že do rizika takových soudních sporů nepůjdete. My jich několik vedeme a uvidíme. Třebas se nám malým dílem podaří přispět k tomu, aby ti po nás to měli jednodušší, třebas ne a prohrajeme. I to je realita, že něco před soudem může skončit rozsudkem, co kulantně řečeno není ani spravedlivý, ani dle práva správně.

Ale když nikdo bojovat o práva nebude, žádná brzy mít nebudeme.

A stále i platí pro statutáry SVJ, že pokud vědomě ignorují vadná vyúčtování, tak mají nesprávné zůstatky plateb a tedy i zodpovědnost za vedení nepravdivého účetnictví = porušují hned několik svých povinností jak hmotně právních, tak trestně právních.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.