Vložil MartinII, 3. Červen 2019 - 12:58

„dle realitní makléřky je obvyklé, aby veškeré platby hradil ten, kdo si byt pronajme. … problém vidím u platby do fondu oprav. Můj návrh…, aby platby do fondu oprav …nadále chodily z účtu majitele jednotky, s kterým je SVJ v právním vztahu, s tímto dotyčný absolutně nesouhlasil a trval na výše uvedeném. Na shromáždění jsme se tedy domluvili, že informace prověřím,“

Na tom není co prověřovat, a sdělte pronajímateli, že coby členka výboru tomu rozumíte lépe než nějaká makléřka. Správně argumentujete, „z účtu majitele jednotky, s kterým je SVJ v právním vztahu“. Asi snad nejde opravdu o číslo účtu (to se může změnit, když poplatník změní banku), ale o var. symbol. U nás byl případ, že poplatník měl zablokovaný účet, peníze cash neměl a zálohy a příspěvky správy domu (dle vás fond oprav") hradila „tetička“. Krom var. symb. byla účetní informována, za který byt platba z neznámého účtu je.

Připomínka mimo dotaz: pronajímatel je dobrodinec, který přistoupí na to, že nájemník by hradil „fond oprav“, tedy třeba 20,– Kč/m2, přičemž tržní nájemné je (Svitavy) třeba 80,– Kč ? Nebo máte „fond oprav“ ve výši tržního nájemného ?

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.