Vyúčtování tepla příklad

Vložil AsiTak, 31. Květen 2019 - 9:02 ::

Vyúčtování tepla příklad Příklad při překročení dolního limitu.
Protože jste nedodal všechny hodnoty vstupů, chybějící jsem vymyslel a doplnil. Můžete přílohu nahrát do excelu a doplnit vaše data a přepočítat podle sloupce výpočet.
Jinak k tomu, co píšete: 

  1. rozúčtování nákladů tepla obecně nelze přepočítat bez znalosti vstupních dat všech jednotek SVJ
  2. lze jen pro speciální případ jako je váš, kdy nastane korekce v prvním iteračním cyklu.
  3. Filozofie vyhlášky předpokládá, že nelze v jednom domě topit tak, že někdo bude mít v jednotce „ledárnu“ a soused „tropikum“. Míru vytápění měří průměrným Kč nákladem na 1m2 ZJ (U12 domu), nebo (U22 BJ (bytové jednotky)). Pro dané U12 předpis definuje interval (U13–20%,U14+100%) pro zjišťování „NEnormálně“ odebírajících teplo, kdy U22 vašeho bytu je mimo tento interval. Bytová jednotka pod dolním/nad horním intervalem začne sálat teplo k vám/od vás k sousedům.
  4. Pro takový případ předpis stanoví přerozdělení nákladů spotřební složky přidáním/odebráním části spotřební složky (U25) od jednotek „NEnormálně“ odebírajících teplo jednotkám „normálně“ odebírajícím teplo. Jakou míru přerozdělení vyjadřuje korekční koeficient např. počtu náměru Q.
  5. Korekční koeficient je relativní ukazatel změny korekce nějaké veličiny BJ (naměřený a přepočtený) počet dílků spotřeby, náklad SS BJ před korekcí a po korekci,…
  6. Označení: U4 je hodnota (40) ze sloupce „hodnota“ a ze řádku s číslem 4. ZJ – zúčtovací jednotka, alias dům, SVJ, jednotky příjemci tepla,… BJ bytová jednotka, alias nebytová jednotka.

Předcházející … http://www.portalsvj.cz/…ani-tepla-25#…

PřílohaVelikost
Vyúčtování tepla s korekcíII.PDF34.93 KB

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.