Vložil AsiTak, 3. Červen 2019 - 15:09

Pokračování:

http://www.portalsvj.cz/…epla-priklad

Vyúčtování tepla, příklad, pokračujme! Pane alias vladan,
Předpokládal jsem jistou spolupráci, že budete pokračovat k přepočítání vyúčtování tepla vaší jednotky dle uvedeného příkladu zejména v případě ujištění, že ve vašem případě potřebná data tvoří povinná data vyúčtování (jsou to buď data SVJ nebo vaší jednotky), data žádného jiného vlastníka nepotřebujete!
Pokud vám chybí údaj Ux, označený jako vstup, pak podle odkazu na vyhlášku můžete tento nedostatek reklamovat! Údaje příkladu a §6 vyhlášky 269/2015 Sb.
§ 6 Vyúčtování nákladů na vytápění … příjemcům služeb Ve vyúčtování poskytovatel služeb, kromě náležitostí stanovených zákonem, uvede: 

  1. za zúčtovací jednotku odděleně spotřebu tepla na vytápění (U1 v Kč a U2 v Gj) ,…
  2. za zúčtovací jednotku odděleně jednotkové ceny tepla na vytápění (U3 v Kč/GJ) ,….
  3. za zúčtovací jednotku celkové náklady v Kč odděleně na vytápění (U1)…., podíly základních a spotřebních složek nákladů na vytápění (U4, U5 v %), (U6, U7 v Kč) … v % a v Kč,
  4. … a započitatelnou podlahovou plochu zúčtovací jednotky (U8 m2) a bytu či nebytového prostoru příjemce služeb v m2 (U17 m2), …, součet skutečných a přepočtených náměrů instalovaných měřidel … pro rozdělování nákladů na vytápění zúčtovací jednotky (U9 v Q) a bytu či nebytového prostoru příjemce služeb (U18 v Q, U27 v Q), ….
  5. měrnou spotřebu tepla na vytápění za zúčtovací jednotku v zúčtovacím období vyjádřenou v GJ na m2 započitatelné podlahové plochy (U12 v Kč/m2, U12/U3 v GJ/M2)
  6. podíly nákladů připadající na příjemce služeb s uvedením základních složek (U19 v Kč), spotřebních složek (U26 v Kč) a celkových nákladů (U24 v Kč), a to zvlášť na vytápění , ….,
  7. koeficienty (U28) a součinitele použité pro přepočty … pro přepočty odečtů měřidel (U27 v Kč) podle zákona o metrologii nebo zařízení pro rozdělování nákladů na vytápění u příjemce služeb. 

Dokončený příklad může být poučný nejen pro vás ale i pro ostatní, kteří hodlají reklamovat vyúčtování tepla aniž by prezentovali vlastní neznalost metodiky a ptali se na údaje které mají už spočítané nebo jsou spočitatelné z dostupných dat.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.