Vložil stary-novy (bez ověření), 29. Květen 2019 - 14:03

Tipuji, že na záchodě díra nezůstane, ale zazdí to pouze „standardně“, neuvedou to do Vašeho zrekonstruovaného stavu (stav před výměnou stoupaček).

Takovou výměnu jsem v „starém paneláku“ zažil – dost bytů tam mělo zrekonstruovaná jádra, žel bez rozumného přístupu k rozvodům v stoupačce. Původně tam byla pouze umakartová – a velice snadno demontovatelná stěna. Pro provedení výměny bylo nutné celou stěnu dát pryč – dohodlo se to tak, že „bourání“ provedli dělníci před výměnou rozvodů a bylo jim jedno, jestli tam byla stěna původní nebo ne. Po dokončení výměny se pak montovali nové stěny – jako standart pouze sádrokarton + poměrně velká revizní dvířka. Kdo tam chtěl mít něco jiného (např. ytong + svůj obklad, nebo stěnu s obkladem celou na magnetech – pro možnost sundání a bez revizních dvířek), tak to si již řešil a hradil sám.

Docela by mě ale zajímalo – a podle mne to bude zcela jiná situace – jak taková akce bude probíhat v „novém“ domě (kolaudace 2010), kde nikdy žádná lehce demontovatelná stěna nikdy nebyla, ale od projektu a stavby je tam normální cihlová zeď a keramický obklad (navíc v každém bytě jiný – „klientské změny“). Revizní otvor do stoupačky je malinký a navíc je pouze v 1. patře, ve vyšších patrech jsou i vodoměry pouze na odbočce a do stoupačky není přístup vůbec. To, že k provedení výměny bude nutné stěnu (alespoň částečně, pokud ne i celou) zbourat, je jasné, ale jak to bude „s uvedením do původního stavu“… předpokládám, že vůbec uvést stěnu do původního stavu ani nepůjde, pochybuji, že bude možné sehnat stejný / podobný obklad atd.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.