Vložil 25Malý (bez ověření), 28. Květen 2019 - 20:31

Pokud Vaše stanovy nejsou příliš exotické, tak obecně platí:

  1. Shromáždění odvolává a volí členy výboru, a to pouze kusy, nikoliv funkce.
  2. Výbor sám volbou na své půdě odvolává a volí funkce předsedy, místopředsedy atd.
  3. Pokud předseda oznámil na shromáždění odstoupení z funkce předsedy, bylo to teoreticky neplatné, neboť to měl oznámit a nechat projednat na schůzi výboru. Jeho členství trvá dokud nebude jeho odstoupení projednáno ve výboru, nejdéle však 2 měsíce. Není ale vyloučeno, že jste mohli jako výbor zasedat na probíhající schůzi shromáždění a jeho odstoupení přitom projednat.
  4. Na téže schůzi shromáždění jste za něho nemohli volit jiného člena výboru, neboť jste to nejspíš neměli v programu schůze. Ledaže byste tam byli všichni členové a všichni by přivolili tento nový bod projednat.
  5. Pokud byl původní výbor 3členný, odstoupení jednoho člena nebrání tomu, aby si zbývající 2 členové funkce předsedy a místopředsedy zvolili – výbor zůstal usnášeníschopný.
  6. Pokud bude popsaný postup podložený listinami uplatněn při změně zápisu v rejstříku SVJ, pak by soud neměl mít pochybnosti. Ale doporučuji co nejdříve řádně zvolit třetího do výboru a poté neprodleně ve výboru rozdělit funkce a pak jít se všemi změnami na soud, aby to bylo za jeden poplatek.

Prostudujte stanovy svého SVJ, zda jsem se od nich příliš neodchýlil.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.