Vložil Radim. (bez ověření), 15. Květen 2019 - 10:58

Napsal jste:

„Dle mého názoru dle platné i dřívější legislativy nikdy nebylo možné rozúčtovávat s 0% základní složkouL“

Podle dřívější legislativy to možné bylo. Podle § 6 zákona č. 67/2013 Sb. platného před r. 2016 ve znění:

㤠6
(1)Náklady na dodávku tepla a centralizované poskytování teplé vody se rozúčtují na základě ujednání poskytovatele služeb se všemi nájemci v domě, u družstevních bytů na základě ujednání družstva se všemi nájemci v domě, kteří jsou zároveň členy družstva, u společenství ujednáním všech vlastníků jednotek. Změna způsobu rozúčtování nákladů na dodávku tepla a centralizované poskytování teplé vody je možná vždy až po uplynutí zúčtovacího období.
(2)Nedojde-li k ujednání, rozúčtují se náklady uvedené v odstavci 1 podle právního předpisu, kterým se stanoví pravidla pro rozúčtování nákladů na tepelnou energii pro vytápění a nákladů na poskytování teplé užitkové vody mezi konečné spotřebitele).“

Takže do r. 2016 bylo možné ujednáním všech vlastníků rozúčtovat jinak, než určovala vyhláška.

Od r. 2016 byl zákon č. 67/2013 Sb. novelizován a rozúčtování v případě instalace stanovených měřidel podle zákona o metrologii nebo zařízení pro rozdělování nákladů na vytápění a nákladů na společnou přípravu teplé vody pro dům z náměrů vodoměrů na teplou vodu (instalace je až na vyjímky povinná) je podle vyhlášky povinné.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.