Nevýhodné servisní smlouvy s velkými výtahářskými firmami

Vložil Michal (bez ověření), 2. Květen 2019 - 15:55 ::

Dobrý den,

v našem bytovém družstvu řešíme novou servisní smlouvu na výtahy. Máme výtahy cca 8 let staré od jednoho z tzv. velké čtyřky, tudíž jde o nadnárodní koncern, kde platíte celý nadnárodní aparát.

Problém je v tom, že jejich technologický systém je uzavřený a není moc servisních firem, které by byly ochotné servisovat (mám na mysli odborné prohlídky a zkoušky) tyto výtahy. Nejsou schopni „napíchnout“ se na jejich elektroniku, nemají většinu náhradních dílů a také se často prostě bojí, že jim pak bude tato velká firma dělat problémy. Mají na trhu silné postavení a mohou těm menším různě komplikovat život. Podle zákona jim sice musí dodat potřebný náhradní díl, ale může tak učinit až ve lhůtě 30 dnů a za smluvní cenu, která je samozřejmě přemrštěná. Výsledkem je, že se stanete rukojmím té oné nadnárodní firmy a musíte brát servis pouze od nich.

Na servise lze utratit poměrně hodně peněz, oproti běžným menším výtahářským firmám zde zaplatíte klidně dvojnásobek, i více!

Máte s tímto vydíráním někdo nějaké zkušenosti? Podařilo se vám ubránit nátlaku? Máte tip na firmu, která umí sehnat a vyměnit jakýkoliv díl na výtahu a vyhovuje to pak provozu?

Děkuji, Michal

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.