Vložil 25Malý (bez ověření), 4. Květen 2019 - 8:17

Odemykat čipem je moderní, snadné a dokáže o stupínek vylepšit bezpečnost domu.

Čipy lze využít k řízení nejen přístupu do domu, ale i do dalších prostor. Každý čip, v závislosti na držiteli, může mít přiděleno individuálně právo vstupu do výtahu, do sklepa, do prádelny, do kočárkárny, otevření zadního vchodu aj. Nahrazuje tak systém tzv. pyramidálního klí­če.

Na druhé straně, každé přiložení čipu na čtečku lze použít ke sběru dat. Každá aktivita čipu se dá zmapovat. A protože musíte vědět, kdo je držitelem kterého čipu (abyste mohli ztracený zakázat a vydat nový), lze pohyb čipu přiřadit uživateli.

Lze si při troše fantazie představit nadšence (geeka), který si dveře od svého bytu zevnitř vybaví čtečkou s velkou rámovou anténou (jako jsou v obchodech za pokladnami), aby ho při příchodu uvítala zdvořilá fráze a oblíbená hudba. Čtečka přečte čip, identifikuje ho podle jeho kódu, a připojený počítač zařídí uvítání.

Za chvíli ho rutina omrzí a špekuluje, jak se posunout o level výš. Začne načítat všechny čipy chodící kolem jeho dveří. Kukátkem není těžké zjistit, kdo jde kolem. A databáze se plní… Ale to jen slyším trávu růst!

Každopádně požadujte po dodavateli uzavřený systém zápisu a mazání čipů plně v režii vás správců domu. Bez srandiček, jako dálkový dohled nad funkčností systému přes internet apod. Nevím ale, zda takový vůbec existuje. Ani, co na to říká GPRD.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.