Úklid

Vložil VN (bez ověření), 23. Duben 2019 - 19:11 ::

Tak jsme vybrali nového dodavatele úklid a jsme z toho poněkud rozpačití. Firmu jsme nevybrali dle ceny , ale díky tomu , že jako jediná nám dokázala realizovat i další službu… domovnický servis , který vzhledem k naší velikosti potřebujeme. Proč píšu tento příspěvek. Jak probíhá úklid u vás. Myslím tím , kolik času trvá uklízečce kompletní vytření jednoho vchodu , jak často si mění vodu atd. Nám se snaží majitel úklidové firmy namluvit , že je zcela běžné a normální pokud uklízečka vytře kompletně vchod o šesti patrech za jednu hodinu a že je zcela běžné a normální , že celý vchod vytře jednou vodou. Jak to máte u vás ?

    Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

    Vložil Daniel Fencl (bez ověření), 18. Červen 2019 - 13:30

    Dobrý den,
    jsme manželský pár zabývající se profesionálním úklidem domácností a společných prostor bytových domů. Víme, že rozpisy úklidu pro jednotlivé nájemníky v domě se poslední dobou míjejí účinkem a nejsou již tak efektivní. Lidé jsou v současné době natolik časově vytíženi prací nebo jinými aktivitami, že prostě na úklid nemají nebo nechtějí mít čas.
    Proto nabízíme řešení ve formě spolupráce s námi. Pracujeme na základě smlouvy, jsme pojištěni proti případným škodám. Používáme vlastní pracovní pomůcky a vysoce účinné úklidové prostředky, které jsou navíc ekologicky odbouratelné.
    V případě, že se rozhodnete využít našich služeb nás neváhejte kontaktovat přes náš:

    e-mail: clean.home.22@sez­nam.cz

    tel.: +420 704 105 4­28 nebo 899

    Vložil Nastya (bez ověření), 19. Květen 2019 - 9:12

    Nabizim uklid bytovych domu Nizke ceny Vse na dohode Uklizime osobne 776452730 Nas­tya.markovych@me­.com Dekuji

    Vložil . (bez ověření), 24. Duben 2019 - 11:19

    Čemu říkáte domovnický servis?

    Vložil VN (bez ověření), 24. Duben 2019 - 12:18

    Seřízení zavíračů dveří,výměna žárovek,asistence revizním a řemeslným firmám, úklid u popelnic, úklid sněhu, sekání trávy na přilehlém pozemku , drobná údržbářská práce typu výměny zámků atd atd…

    Vložil . (bez ověření), 24. Duben 2019 - 13:52

    Výše uvedené požadujete od úklidové firmy a říkáte tomu domovnický servis. No dobře, říkejte si tomu jak chcete. Ale proč to požadujete od firmy, která zajišťuje úklidové služby?

    Vložil VN (bez ověření), 24. Duben 2019 - 14:46

    Protože dnes nejsou pouze úklidové firmy , které se zabývají pouze úklidem. Dnes máte i firmy podnikající v oboru zvaném „facility management“ a tyto firmy se zabývají vším co se týká správy nemovitostí. Takže úklid , údržba objektu , někde ve firmách i ostraha , například čištění vzduchotechniky , havarijní služba , zajištění revizí , někde i ekonomická správa atd. , atd…

    To máte podobné jako v dopravě. Dříve byly firmy , které se zabývaly pouze dopravou. Dnes velká část dopravních firem poskytuje komplexní službu. Takže dopravu , skladování , někde i kompletaci a balení zboží a dodávky do obchodní či výrobní sítě v režimu požadovaném ze strany zákazníka…

    Vložil Krtinec (bez ověření), 23. Duben 2019 - 20:17

    Mame 2 vchody a 5 NP. Úklid vchodu trvá hodinu včetně vytahu a vyměňuje vodu každé 2 patra. Okna a dvere vchodu jsou vzdy ciste. Má striktně daný rozpis a dělá to za 2000/měs čistého. Úklidové prostředky kupujeme my a jsme moc spokojeni.

    Vložil Jarolímek F. (bez ověření), 24. Duben 2019 - 11:29

    Byla zde o tom řeč. Prosím, jak platíte úklid? Z FO nebo coby služby?

    Vložil Krtinec (bez ověření), 25. Duben 2019 - 12:26

    Samozrejme jako sluzbu, takže 50 Kč na osobu s následným ročním vyúčtováním.

    Vložil Patrik. (bez ověření), 24. Duben 2019 - 17:34

    Úklid je služba podle § 3 zákona č. 67/2013 Sb.

    㤠3
    Vymezení a rozsah služeb
    (1) Službami jsou zejména dodávka tepla a centralizované poskytování teplé vody, dodávka vody a odvádění odpadních vod, provoz výtahu, osvětlení společných prostor v domě, úklid společných prostor v domě, odvoz odpadních vod a čištění jímek, umožnění příjmu rozhlasového a televizního signálu, provoz a čištění komínů a odvoz komunálního odpadu.“

    Vložil Petr, 24. Duben 2019 - 15:34

    „uklízečka vytře kompletně vchod o šesti patrech za jednu hodinu“

    Kolik stojí takový úklid ? Jak dlouho úklid trvá, pokud uklízečka stihne za 1 hod uklidit 6 pater (jaká je tedy odměna / hod ?

    Pravda je, že krom schodů by měla mýt i zábradlí a skla vstupních dveří apod. Vše v rozsahu a četnosti dle smlouvy.

    Vzhledem k reakci jednatele firmy bych si i kvůli jeho reakci (na vše jeden kýbl vody) hledal jinou firmu nebo někoho na ŽL.

    Pokud jde o „domovnický servis“, tak na ten bych si hledal řemeslníky. Pokud mocí mermo chcete tuto firmu, tak by měla být ve smlouvě extra cena za úklid „jedním kýblem“ a extra cena za „domovnický servis“ když vznikne jeho potřeba.

    „asistence revizním a řemeslným firmám“, tak těm by měl asistovat raději někdo z domu.

    A společné části domu nacházející se v bytech (vodovodní stoupačky, kanalizační svod, bytové vodoměry) má na starosti správní firma ?

    A co dělá výbor ?

    Vložil VN (bez ověření), 24. Duben 2019 - 19:17

    Jsme velký dům –20 vchodů, proto je situace u nás trochu jiná , než v jedno vchodovém domě. Ceny máme zvlášť- zvlášť za úklid a zvlášť za domovnictví. Cena za vytření toho vchodu vychází na cca 1500 Kč/měsíc… Shánět řemeslníky na domovnický servis je nesmysl.. řemeslníky nemohu sehnat na řemeslnou práci , natož na odklízení sněhu. Asistenci revizním a řemeslným firmám… na to je třeba člověk mající volno dopoledne. To bohužel nikdo z výboru nemá , a žádný místní penzista také nemá zájem o přivýdělek…

    Vložil Petr, 25. Duben 2019 - 13:04

    „Nám se snaží majitel úklidové firmy namluvit , že je zcela běžné a normální pokud uklízečka vytře kompletně vchod o šesti patrech za jednu hodinu a že je zcela běžné a normální, že celý vchod vytře jednou vodou. Jak to máte u vás ?“

    „–20 vchodů, proto je situace u nás trochu jiná , než v jedno vchodovém domě. Ceny máme zvlášť- zvlášť za úklid a zvlášť za domovnictví. Cena za vytření toho vchodu vychází na cca 1500 Kč/měsíc…“

    „žádný místní penzista také nemá zájem o přivýdělek…“

    Závěr:

    • běžné určitě není vytřít vchod „jednou vodou“ pokud tím není myšlen sud vody
    • běžné není vytřít vchod o 6-ti patrech za hodinu

    Pro uklízečku je to pěkný kšeft 6 * 1500 = 9000 Kč za 6 * 1 hod = 6 hodin, pokud jsem vaše čísla pochopil

    Ať si vaši penzisté nestěžují, že nemají na zdražené domovní (a bytové) služby, a zdražené řemeslníky pro údržbu domu, když na výměnu žárovek musíte volat řemeslníka a ani nikdo z výboru není ochoten měnit žárovky.

    Správní firmu, která by leccos (vč. revizí plynu apod.) zařídila za cca 180,– Kč / byt + DPH (vč. účetnictví) asi tedy nemáte nasmlouvánu.

    Solidnější domovnický servis jste nesehnali ?

    Volby prohlížení komentářů

    Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".