Vložil 25Malý (bez ověření), 23. Duben 2019 - 14:40

Zamyslete se, zda antény nějak neohrožují dům, jeho obyvatele nebo cizí lidi. Hlavním nebezpečím antén, hned po jejich pádu se střechy na chodník, je nebezpečí zavlečení bleskového výboje do domu a do bytů.

Výbor by měl přísně dodržovat termíny a obsah pravidelných kontrol, revizí, inspekčních zkoušek aj. U hromosvodu je interval 2 roky (vizuální kontrola) a 4 roky (pravidelná revize). Výsledkem takové prohlídky je protokol, který celkem polopaticky napoví, zda antény a jejich svody někoho neohrožují.

Jestli jste revizi dlouho neabsolvovali, pak vám kontrolor sdělí, že například dříve požadované pospojování antén se soustavou bleskosvodu je přímo škodlivé! A měl by vás donutit si pořídit aspoň jednoduchý projekt na změnu hromosvodu do podoby podle soudobých požadavků.

Když vysvětlíte spoluvlastníkům, jaká rizika staré antény a svody představují pro spolumajetek, ale i pro ně samé a pro jejich přijímače, možná si pořídí pokojovou anténu. Tím zároveň odpovídám na třetí dotaz: Pokud váš dům neleží zrovna někde v Brdech na samotě, pravděpodobně vám pokojovka poslouží.

V opačném případě povolejte anténáře, ať dodají funkční anténní soustavu a k záruce na své dílo ať přiloží i výchozí elektro a hromosvodnou revizi.

O revizích si po večerech čtěte zde: http://ezs201809.pronasdum.cz/index.php…

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.