Vložil roztomily, 20. Duben 2019 - 1:03

Dobrý den, snaha o svolání shromáždění je dobrá věc stejně i snaha o schválení nových stanov. Formulace: Nejvyšším orgánem společenství je shromáždění. Shromáždění tvoří všichni vlastníci jednotek. Každý z nich má počet hlasů odpovídající velikosti jeho podílu na společných částech je zcela běžná, protože podíl na společných částech domu odpovídá velikosti spoluvlastnického podílu tedy těm zlomkům co máte v katastru. Vaše zlomky ale nejsou asi přesně opsané z jednoho domu. (Většinou takto vysoký jmenovatel jako je 255838 je dělitelný těmi menšímy jmenovateli)

Ovšem formulace: alespoň 1/2 většiny členů společenství je skutečně divná. Běžně bývá formulace: alespoň většiny všech členů společenství nebo alespoň většiny přítomných členů společenství na usnášeníschopném shromáždění. Taktéž kvórum 8/10 je voleno tak aby majitel více než 20% byl nepřehlasovatelný.

Dále se domnívám že ke změně účelu užívání bytového domu je ze zákona povinné kvórum 100% všech vlastníků (tedy je třeba dohody vlastníků)

Dejte stanovy posoudit právníkovi, měl by tam najít dost chyb, zejména tam kde se stanovy obsahují vynalézavost předkladatele. Případně je v plném znění zveřejněte, on se Vám k nim zde někdo vyjádří.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.