Vložil kemiS, 17. Duben 2019 - 19:09

Mít ve stanovách, že jakýkoliv nákup nad 1 000,– Kč musí být schválen shromážděním vlastníků, je jistě možné, ale nepraktické.

Jestliže má výbor danou odpovědnost, pak mu musíte dát i rozumnou volnost. V našem SVJ, žádný takový limit stanoven nemáme a za posledních dvacet let nepamatuji, že bychom někdy řešili připomínku k tomu, že se chováme nehospodárně nebo že jsme danou volnost zneužili.

Zopakuji, co jsem dnes napsal k jinému dotazu: Dlouhodobá záloha (FO) je tvořena z prostředků od vlastníků bytů v poměru majetkových podílů na společných prostorách. Využití těchto prostředků na údržbu a rekonstrukce + revize si SVJ stanovuje rozpočtem schváleným na shromáždění vlastníků a následující rok čerpání prostředků obhájí na shromáždění v rámci rozboru hospodaření. Nevyčerpané prostředky na dlouhodobé záloze s vlastníky bytů individuálně nevypořádáváme.

Výměna vodoměrů a poměrových měřidel na teplo je stejně jako zajištění předepsané revize dána zákonem. S tím nic neuděláte i když se vám oprávněně může zdát, že je nehospodárné nahrazovat funkční vodoměr jenom proto, že zákon stanovuje jeho výměnu po pěti letech. Jistě, mělo to být zahrnuto v návrhu rozpočtu, ale větším problémem pro výbor by bylo výměnu vodoměru ve lhůtě stanovené zákonem neprovést. Jirka

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.