Vložil tomas 22, 19. Duben 2019 - 6:50

ano je to tak, to je přesně to co se pokoušel protlačit soud v prvním kole, které NS zrušil a vrátil k novému projednání

my jsme reklamovali, že nám vyúčtování stouplo oproti předchozím, létům na dvojnásobek (z 22.000 – 45.000 ročně za TUV na 5ti člennou rodinu) to je základ našeho odporu vůči vyúčtování. (aniž by to bylo možno zdůvodnit zvýšením ceny za energie či vodu a při úplně stejných hodnotách zachycených odběrů na vodoměrech. Tedy, že se náhle spotřebovalo skoro 2× tolik energie na ohřev 1m3 vody)

v průběhu tří let po které se reklamace vlekla (a přidávala se další vyúčtování) jsme zjistili (samozřejmě to zamlčovali) že vodoměry nebyly nikdy co tam bydlíme ověřeny. Následně vyúčtování „zázračně“ kleslo na předcházející úroveň a proto jsme je normálně hradili i když jsme už věděli, že jsou podle vadných vodoměrů.

Soud v I. kole rozhodl, že si SVJ použití vodoměrů odhlasovalo v roce 2016 za roky 2012–2014 zpětně a my jsme se hlasování zdrželi a proto nemáme nárok to hlasování ani žalovat a musíme se podřídit. Přesně to ovšem je zachyceno v zápise ze schůze následovně:

Na schůzi se SVJ odhlasovalo, že nám má být vyúčtování sníženo na původní hodnotu tedy o polovinu a ostatní členové, kteří se až na té schůzi dozvěděli, že nemáme nejméně 13 let provedené ověření vodoměrů si odhlasovali, že oni vadná vyúčtování RESPEKTUJÍ. (ale předseda s místopředsedou to nikdy nezrealizovali a zažalovali celé vyúčtování).

Proto jsme se zdrželi, neměli jsme důvod jim říkat co mají dělat se svým vyúčtováním a uvážím-li, že naše bylo 2× vyšší než mělo být a je nás jen 20 bytů, tak jsme každému přispěli na vyúčtování zhruba 1200 Kč, nedivím se, že byli spokojeni.

tak na základě tohoto došla soudkyně k závěru, že se musíme podřídit a zaplatit.

to je ale zrušený rozsudek

nyní NS stanovil, že hlasování SVJ o způsobu vyúčtování nemůže zahladit nezákonný stav a neznamená schválení konečného vyúčtování bez možnosti obrany a, že musí být prokázáno, že vyúčtování splňuje všechny zákony jež je upravují a je ve správné výši, jinak není splatné

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.