Vložil zdeseny clen SVJ, 18. Duben 2019 - 8:26

Nepodléhejte dojmu, že jeden odstavec, co se Vám líbí, převrací zbytek.

NS řekl že vaše námitky soud zohlednil. Dále řekl, že správnost vyúčtování byla dostatečně prokázána. Že soulad s příslušnou vyhláškou byl prokázán. Ale že je nutné ještě počkat, zda byl schválen způsob rozúčtování, protože není možné předjímat výsledek řízení o tomto usnesení SVJ. Tento spor o usnesení SVJ jste sám ukončil, protože jste podlehl dojmu, že NS říká něco jiného, než v tom rozhodnutí NS je.

Berte to prosím skutečně radši tak, jak píšeme. Je to pro vás sice nemilé, ale z hlediska vaši další argumentace soudům mnohem bezpečnější. Dojem, že dvě věty úplně vymazaly z rozhodnutí několik odstavců před a několik po je nesmysl. Nosným důvodem rozhodnutí NS je jen a pouze skutečnost, že se mělo počkat na výsledek rozhodnutí o usnesení. Nic jiného. Taktéž podléhat dojmu, že soudci znají zákon, že rozhodují vždy dle zákona a že jim jde o spravedlnost je nebezpečný postup. Je to totiž tak, že nejen o skutkovém hmnotněprávním stavu je musíte přesvědčit, ale dokonce i jim předložit na podnose všechny relevantní zákony a právní posouzení, vše jim dopodrobna osvětlit a vyargumentovat a ještě mít stěstí, že narazíte na jedince, co budou ochotni číst a naslouchat.

Tím spíše před řízením u NS či ÚS, kde máte jen jeden pokus písemně.

Pokud byste měl pravdu v tom, jak rozhodnutí NS vnímáte, zhruba tak půlka textu celého rozhodnutí, kde Vám NS za pravdu rozhodně nedává by v něm nebyla. Ale ona tam je, tak jí ve vlastním zájmu neignorujte.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.